Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.09.2018.

11:00

Kovačević: I mi ćemo jednom u finale kao Hrvati, fali nam samo sreća

Darko Kovačević, sportski direktor reprezentacije Srbije, u intervjuu španskom listu „AS“ uporedio je "Orlove" i Hrvate, vicešampione sveta iz Rusije.

Izvor: B92

Autor:B92

Kovačević: I mi ćemo jednom u finale kao Hrvati, fali nam samo sreća
Foto: Starsport

Jedno od pitanja upućenih bivšem igraču Crvene zvezde, Juventusa, Sosijedada, Lacija i Olimpijakosa, bilo je da li Srbija može da se plasira u neko veliko finale kao što je to učinila Hrvatska.

„To će se sigurno jednom dogoditi jer imamo kvalitet kao i Hrvati. Ne znam da li će to da bude na evropskom ili svetskom prvenstvu. Oni imaju Modrića i Rakitića, a mi imamo Matića i Tadića. Tu su i Kolarov, Milinković-Savić, Dmitrović. Sreća je ono što nama nedostaje – tvrdi Darko Kovačević.

Sportski direktor je govorio i o Sergeju Milinkoviću-Saviću.

„On ima 21 godinu i igra u Laciju. Kada Real, Juventus, Bajern i PSŽ nekoga prate, onda je sigurno u pitanju igrač svetske klase. Nikada nisam pričao s njim o budućnosti. On je fokusiran na Lacvio i to je to. Ove sezone igraće u Rimu, a sledeće bi mogao da ode. To bi bilo dobro i za nacionalni tim, da napravi veliki skok“.

Kovačevića su pitali i za prvo učešće Crvene zvezde u Ligi šampiona.

„Zadovoljni smo što je Crvena zvezda ušla u elitno takmičenje, ali žalimo što Partizan i Spartak nisu uspeli da uđu u Ligu Evrope. Mislim da Liverpool, Napoli i PSŽ ne mogu da računaju na sigurne bodove u Beogradu. Videli ste na meču sa Napolijem da nije lako igrati kada 50.000 ljudi urla sa tribina protiv vas“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d