Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.09.2018.

10:53

Toni Bler novi predsednik Premijer lige?

Bivši premijer Velike Britanije mogao bi da postane novi predsednik Premijer lige, prenose engleski mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Toni Bler novi predsednik Premijer lige?
Photo by Noam Galai/Getty Images for Cantor Fitzgerald

Bler, koji je bio na čelu britanskog parlamenta punih 10 godina, sada bi mogao da postane iznenađujući naslednik aktuelnog predsednika Ričarda Skadamora.

Skadamor će na kraju godine prepustiti poziciju prvog čoveka Premijer lige nakon dve decenije u engleskom fudbalu i klubovi raspravljaju ko bi trebalo da ga zameni.

Iako su do sada sastanci bili samo neformalni, ime Tonija Blera došlo je u prvi plan.

On je inače navijač Njukasl junajteda, ali bi, prema pisanjima lokalnih medija, njegov izbor bio u najmanju ruku kontroverzna odluka. Ali klubovi veruju da ima harizmu koja je potrebna za ovu funkciju i postoji realna šansa da postane novi predsednik.

Među ostalim kandidatima su Barni Franses, direktor "Skaj sportsa" i nekadašnji direktor BT grupe Gavin Paterson.

Ko god bude izabran naslediće čoveka koji se pobrinuo da u engleskom fudbalu postoje najjači ugovori za TV prava, preko kojih je upumpana velika količina novca u klubove.

"Očekujemo da nađemo adekvatnu osobu u dogledno vreme, kako bi period tranzicije prošao što bezbolnije", rekao je Brus Bak, čelnik Čelsija i član komiteta Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve