Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.06.2018.

15:41

Đukić pojačava ritam – stigao Gomeš, Nikolić već domaći (FOTO)

Fudbaleri Partizana polako pojačavaju ritam treninga, četiri dana uoči putovanja na bazične pripreme u Sloveniji.

Izvor: AK

Autor: AK

Đukić pojačava ritam – stigao Gomeš, Nikolić već domaći (FOTO)
Foto: FK Partizan

Ekipi su se ove sedmice priključili Danilo Pantić i poslednje pojačanje Rikardo Gomeš.

Crno-beli će pre putovanja saznati i ime rivala u drugom kolu kvalifikacija (sreda, 14h), pa će trener Miroslav Đukić moći i potpuno da se posveti pripremi svog tima za početak sezone.

Jedan od momaka od kojih se dosta očekuje je prvo pojačanje Nemanja Nikolić, koji kaže da se već oseća kao kod kuće.

"Organizacija je fenomenalna kao i sam SC Partizan-Teleoptik. Tereni, što je nama najvažnije, su u odličnom stanju, a uz to imamo i teretanu i sve preduslove za napredak. Ako mogu da kažem, ovo je primer jednog dobro organizovanog kluba koji igračima pruža sve, a ujedno stvara nove igrače i bori se za titule. Ne smem zaboraviti ni restoran, kompletan ugođaj, od zaposlenih do estetskog dela i hrane koja je odlična. Zaista sam oduševljen".

Poznato je da si najbolji prijatelj sa Đorđem Ivanovićem koji je takođe došao iz Spartka. Koji savet ti je dao po dolasku?

"Đole mi je pre dolaska ispričao sve i ujedno mi dao da se tako izrazim skicu svega što me čeka kada dođem u Partizan. Ostalo je na meni da radim i iskoristim ove uslove i sve dobrobiti sportskog centra za moj lični napredak i usavršavanje".

Radite već desetak dana na centru dok ekipa u petak ekipa ide na drugi deo priprema u Sloveniju? Kako si se ti prilagodio?

"Svaki početak priprema je težak, forma se tempira za ono što nas tek očekuje cele sezone, jer sam siguran da ćemo igrati na tri fronta. U Partizanu se radi drugačijim intezitetom što je normalno, jer je reč o klubu koji je poštovan kako u Srbiji, tako i u Evropi gde se stalno ide na titule i trofeje. To naravno nosi i određeni pritisak, ali sa tim se igrač mora nositi".

Pored Đoleta Ivanovića sa kim se najviše družiš?

"Najviše vremena provodim sa svojim cimerima, Markom Jovičićem, Nemanjom Stevanovićem i naravno Đoletom. Zahvalan sam svim momcima koji su me sjajno prihvatili i nije fraza da smo svi kao jedna porodica. Tako se moramo držati i dalje, jer uz dobru atmosferu i rad tu su i rezultati".

U sredu nas očekuje žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a poznati su i protivnici u SLS?

"Nadam se da će ove godine naša ekipa napraviti iskorak više u Evropi. Veliki broj igrača je iskusniji igranjem u ovom takmičenju iako će svakako biti teško jer je reč o dobrim ekipama. Što se tiče domaćeg prvenstva, tu nam je već poznat prvi protivnik – Radnik iz Surdulice. U svaku utakmicu ulazimo sa željom za pobedom što je i filozofija kluba. Svaka utakmica se igra bez kalkulisanja, na pobedu. Što se tiče mojih očekivanja, slobodno mogu reći da je to dupla kruna, kao i grupna faza LE, pa ćemo za dalje videti", kaže Nikolić.

Partizan na bazični deo priprema u Sloveniji (Ptuj) putuje u petak, a tamo će odigrati pet test mečeva: Honved (25. jun), Krakovija (27. jun), Rostov (29. jun), Žilina (1. jul) i Zarija (3. jul).

Partizan sezonu počinje 12. jula u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve