Nova vest
Fudbal

Subota, 26.05.2018.

21:00

Tajlanđani u čudu, Ćurčić i sa deset igrača ređa pobede

Bivši selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić nastavlja da ređa pobede u tajnadskom prvenstvu, uprkos nekim nesrećnim okolnostima.

Izvor: LN

Autor: LN

Tajlanđani u čudu, Ćurčić i sa deset igrača ređa pobede
Photo by Sergio Camacho/Getty Images

Njegov Muangtong junajted bio je pet kola bez povede, a onda je, dolaskom Ćurčića, vezao tri pobede u tri naredna meča.

Tajland, zemlja koja, kao i mnoge u Aziji, mnogo ulaže u fudbal, definitivno je meka za naše stručnjake, a posle Slaviše Jokanovića koji je sa klubom Muangtong junajted osvojio titulu, sada pravo malo čudo pravi Radovan Ćurčić.

"Fudbal u ovom delu Azije se nalazi u velikoj ekspanziji, ulaganja klubova su velika, a gotovo svi klubovi imaju strance koje bi poželeo i svaki naš klub. Najviše ih je iz Brazila i Argentine, ali ima i Španaca...Prave ozbiljnu razliku. Moj klub ima peh da su neki stranci dugo već povređeni, tako da se snalazimo u hodu. Zato možda i naše pobede imaju posebnu težinu za ovdašnje uslove, jer se oslanjamo uglavnom na domaće igrače", ističe Radovan Ćurčić.

Posle dva trijumfa kući, usledilo je gostovanje u Pataji i (ne)očekivana pobeda – 4:0!

"Za naše uslove to je gostovanje kao u Ivanjici, uvek nezgodno, teško za svakog protivnika. Ostali smo rano sa igračem manje, već posle 12 minuta igre, ali zahvaljujući pre svega taktičkoj disciplini, uspeli smo u trenutku nemoguće, postigli dva gola do kraja poluvremena a onda u nastavku čekali priliku i završili posao" izjavio je bivši selektor reprezentacije Srbije.

Tajlanđani sada žale što bivšeg selektora mlade i A reprezentacije Srbije nisu doveli ranije.

"Svaki dan ovde je neko novo iskustvo, a meni je drago što su srpski treneri na dobrom glasu u ovom delu sveta. I svaki dan nam je kao prvi, jednostavno očekivanja su velika a uspeva samo uspeh. O nekom samozadovoljstvu je besmisleno pričati, tako da smo mislima već okrenuti narednom meču", rekao je Ćurčić, koji sa svojim saradnicima Nenadom Cvetkovićem i Brankom Vukašinovićem širi dobar glas o srpskim trenerima u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve