Nova vest
Fudbal

Subota, 26.05.2018.

20:13

Jokan – jedini stranac koji je dvaput uvodio tim u Premijer ligu

Srpski trener Slaviša Jokanović po drugi put je uspeo da uvede tim iz Čempionšipa u Premijer ligu i postao je jedini van Ostrva kome je to pošlo za rukom.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Jokan – jedini stranac koji je dvaput uvodio tim u Premijer ligu
Getty images

On je pre tri godine u elitno društvo engleskog fudbala uveo Votford, a sada je pobedom u finalu plej-ofa Čempionšipa nad Aston Vilom uradio i sa Fulamom.

Pre tri godine je bio drugi iza Bornmuta i uveo je Votford u PL posle osam godina, ali nije uspeo da se dogovori sa vlasnikom kluba Ginom Pocom oko novog ugovora.

"Imao sam utisak da ne žele da produže moj ugovor u klubu. Moj prioritet je bio da ostanem u Votfordu posle promocije i ima logike što sam razmišljao tako. Ono što je usledilo me je nateralo da shvatim da nema prave namere da se moj ugovor produži. Bilo je kontakta, ali ne i pravog odgovora što je očekivano u svakom pregovaračkom procesu. Posle perioda čekanja mi je postalo jasno da moram dalje", rekao je pre tačno tri godine srpski trener.

Jokanovića je na klupi Votforda zamenio Kike Sančes Flores, a navjači Fulama sada mogu da zahvale upravi Votforda na tom potezu jer ih je Jokanović posle četiri godine vratio u PL.

"Svet pamti samo pobednike, niko se ne seća ekipe koja je poražena u finalu", poručio je pre finala sa Aston Vilom na Vembliju Jokanović.

Njegov Fulam je prošle sezone zaustavljen u polufinalu plej-ofa, nije najbolje krenulo ni u polufinalu ove sezone. Fulam je izgubio od Derbi Kauntija 1:0 u gostima, ali je uspeo da sa dva gola na Krejven Kotidžu nadoknadi taj zaostatak.

Vulverhempton i Kardif su direktno otišli u Premijer ligu, a Fulam je popunio treće mesto. Veliki deo posla odrađen je tokom zime nakon čega je Fulam postao ekipa sa najefikasnijim nizom od 23 utakmice bez poraza, a u Fulam je došao napadač koji će potom dati 12 golova na 19 utakmica – Aleksandar Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve