Nova vest
Fudbal

Subota, 26.05.2018.

20:15

Horor Karijusa, magija Bejla – Real kao niko vlada Evropom!

Real Madrid pobedio je Liverpul rezultatom 3:1 i ispisao nove stranice fudbalske istorije, postavši prvi tim koji je osvojio tri uzastopna pehara Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Horor Karijusa, magija Bejla – Real kao niko vlada Evropom!
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

‘Kraljevski klub’ je tako produžio sopstveni rekord u finalu u Kijevu, koje je, osim fantastičnog suđenja srpske ekipe na čelu sa Miloradom Mažićem, užasnih grešaka golmana Liverpula Lorsa Karijusa, obeležio pobedonosni pogodak Gareta Bejla.

Fantastični Velšanin je, manje od tri minuta pošto je ušao na teren, postigao spektakularan pogodak "makazicama" i verovatno postao kreator najlepšeg gola u istoriji finala Lige šampiona.

Lepšeg i od onog Zinedina Zidana iz 2002. godine, koji je sada, kao trener Madriđana, nastavio da niže nezamislive uspehe sa devet velikih trofeja u manje od tri godine koliko je na klupi.

Spomenuti Karijus je poklonio rivalu dva od tri pogotka, dok smo već spomenuli izuzetno suđenje celog sudijskog tima na čelu sa Mažićem, koji je potvrdio da je sa pravom dobio ovako veliku utakmicu i potpuno je opravdao očekivanja.

Utakmica na ‘Olimpijskom stadionu’ u Kijevu počela je standardnim opipavanjem snaga i prevelikih uzbuđenja nije bilo sve do 16. minuta. Do tog trenutka je Liverpul bio bolji rival, ali je malo falilo da Real povede preko Kristijana Ronalda, koji je bio neprecizan posle prodora po desnoj strani.

Nekoliko minuta kasnije Kejlor Navas je izuzetnom intervencijom sprečio vođstvo ‘Crvenih’, da bi neposredno posle toga engleski klub doživeo veliki peh.

Muhamed Salah, najbolji igrač tima, povredio je rame u duelu sa Serhiom Ramosom i, uprkos pokušaju da se vrati u igru, morao je da napusti teren u suzama. Tu nije bio kraj pehovima, sada na drugoj strani, pošto je u sledećem napadu Dani Karvahal ozledio zadnju ložu u pokušaju da odigra petom, što je potpuno "ubilo" ritam susreta.

Igrači su pokušavali da se otmu negativnih utisaka, da bi u samom finišu poluvremena pomoćni sudija Dalibor Đurđević fantastično reagovao.

Podigao je zastavicu posle velike šanse Kristijana Ronalda i pogotka Karima Benzeme, posle čega je Mažić, na signalizaciju pomoćnika, opravdano poništio pogodak Francuza.

To je značilo da se na odmor otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Drugo poluvreme bilo je mnogo interesantnije od prvog, a počelo je velikom prilikom za Iska, kojeg je prečka sprečila da donese prednost svom timu. Ono što nije uspeo on, jeste spomenuti Karijus u 51, kada je napucao Benzemu i lopta je završila u mreži.

Želeo je da odigra rukom loptu do nekog od defanzivaca, Francuz je pružio nogu i izblokirao ga, postavši tako ponovo "X faktor" u velikom finalu. Međutim, radost Španaca trajala je samo četiri minuta jer je Liverpul ekspresno uspeo da izjednači preko Sadija Manea.

Najviši u skoku posle kornera bio je Lovren koji je glavom spustio loptu u peterac, tamo je Mane izbegao ofsajd i sproveo je u mrežu za 1:1.

Kada se činilo da je Liverpul opet u utakmici, demanti je stigao vrlo brzo, a najznačajniji trenutak dogodio se u 61. minutu, pošto je tada Bejl zamenio indisponiranog Iska. Manje od 120 sekundi pošto je kročio na travu ‘Olimpijskog stadiona’, iz svog prvog kontakta sa loptom, uhvatio je neverovatne "makazice" na centaršut Marsela sa leve strane i sa nekih 12-13 metara loptu poslao u gornji levi ugao!

Aktuelni šampion je ponovo imao kontrolu, posebno posle stative Manea, da bi u finišu Bejl zaokružio horor veče Karijusa. Šutnuo je sa više od 25 metara, a Nemac je još jednom užasno reagovao i lopta je završila u mreži za nastavak surove dominacije na Starom kontinentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

694 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve