Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.05.2018.

16:45

Dinamo Vranje: Nismo favorizovani, smeta im kvalitetan fudbal na jugu

Fudbalski klub Dinamo iz Vranja nalazi se pred ulaskom u Superligu, a saopštio je da na tom putu nije bilo favorizovanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Dinamo Vranje: Nismo favorizovani, smeta im kvalitetan fudbal na jugu

Dinamo je drugi na tabeli dva kola pre kraja Prve lige Srbije sa 59 bodova, pet više od trećeplasiranog Metalca i uz prvoplasirani Proleter se nalazi na mestu koje vodi u viši rang.

Pojedine sudijske odluke na utakmicama Dinama ove sezone izazvale su kontroverze u javnosti.

"Dinamo ima jednu od najbrojnijih i najverniju publiku u Srbiji i to očigledno nekom smeta i želi da umanji ovogodišnji uspeh. Dinamo je sve postigao svojim radom, a neostvareni ljudi mogu samo da kleveću po novinama. Pokušaj da se spekulacije predstave argumentima ujedno pokazuje nemoć i nestručnost osoba kojima najviše smeta to što se kvalitetan fudbal igra na jugu Srbije i što više ne kroje tuđe sudbine", navodi se u saopštenju Dinama.

Dinamo je naveo u saopštenju da "ostaje pri stavu da ne želi da komentariše suđenje" na utakmicama Prve lige i da svako ko želi može da pogleda snimke na kojima je igrao taj klub.

"Između ostalog, neka pogleda pa posle objasne kako je, po njihovoj priči, 'favorizovani' Dinamo izgubio od Metalca i TSC Bačke Topole na domaćem terenu u poslednjim minutima kada su sudili Piper i Nikolić, dok je na derbiju u Milanovcu Dinamo pregazio Metalac kada je sudio naš najbolji sudija Mažić", dodaje se u saopštenju kluba iz Vranja.

Takođe, okrivljeni su pojedini mediji rečima da će "svakom objektivnom posmatraču ili nekome ko poznaje makar i samo osnove fudbalske igre biti jasno da su novinski natpisi pre svega pokušaj medijske manipulacije i iskrivljivanja realnosti".

Dinamu iz Vranja se nisu dopale izjave doskorašnjeg člana Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Rada Đurovića.

U saopštenju piše da "svi pamte" njegovo predsedavanje Fudbalskim savezom Beograda "kao jednu od najtužnijih epizoda u prestonici", da nema kredibilitet da priča o poštenju i da "ponovo želi da kroji sudbine klubova".

Dinamo iz Vranja navodi da se ljudima koji su nekada "vedrili i oblačili" srpskim fudbalom "ne dopada to što su ulaganja u fudbal na jugu Srbije počela da daju rezultate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve