Nova vest
Fudbal

Subota, 19.05.2018.

11:05

Hapšenje sudije ne ugrožava Mažićevo finale Lige šampiona

Predsednik Sudijske organizacije i član Sudijske komisije FSS Milan Karadžić rekao je da učešće Milorada Mažića u finalu Lige šampiona nije bilo upitno.

Izvor: B92

Autor:B92

Hapšenje sudije ne ugrožava Mažićevo finale Lige šampiona
Foto: StarSport

Karadžić je kontaktirao agenciju Beta povodom pisanja u medijima da bi Mažić i njegovi pomoćnici mogli da ostanu bez mogućnosti da sude finale Lige šampiona ove sezone.

"Namere su nečasne i nemaju nikakve veze sa sportom. To je klasična zloupotreba trenutne pozicije Mažića. I to što je Srđan Obradović uradio u Subotici nikako nije moglo da utiče na odluku UEFA koga će da delegira u finalu Lige šampiona. Ni sad, ni pre mesec dana, ni pre šest meseci", rekao je Karadžić.

Mediji spekulišu da je situacija sa utakmice Spartak – Radnički, kada je arbitar Srđan Obradović dosudio nepostojeći penal za subotički klub, stigla u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) i da Mažić "sasvim sigurno" ne bi sudio finale Lige šampiona da se to ranije dogodilo.

"Izvršni odbor FSS će da staviti pod lupu rad svih organa, pa tako i Sudijske komisije, i razgovori za boljitak srpskog fudbala treba da se vode u toj organizaciji", kaže Karadžić.

Karadžić je za izjave člana Sudijske komisije Rake Đurovića, kao i nekadašnjeg predsednika Miroslava Radomana, rekao da je "samo donekle iznenađen".

"Te izjave, bez dileme, narušavaju integritet sudijske organizacije. Đurović je član Sudijske komisije od početka sezone i za taj angažman prima nadoknadu. Ako je bio nezadovoljan radom komisije, zašto je nastavio da radi i da prima tu istu nadoknadu? Ne bih otvarao knjigu i podsećao javnost na neke detalje iz prošlosti, ali mi smeta da neko na ovako ružan način pokušava da omalovaži rad institucije koja mu je poverila odgovoran posao i čiji je deo. Miroslav Radoman je posebna priča. Pokušava da javnim nastupima i iznošenjem neistina dezavuiše rad Saveza. On ima poseban razlog za to jer svima je poznato zašto je smenjen sa te dužnosti", rekao je Karadžić.

Po njegovim rečima, Srbija "nikad ne bi imala Mažića" da je bilo do Radomana.

"Njegove frustracije kada se radi o Mažiću i opterećenost njegovim likom i delom su odavno poznati fudbalskoj Srbiji. Dobio je neograničeno poverenje Izbršnog odbora FSS i velika ovlašćenja koje je zbog lične sujete teško zloupotrebio. Njegov primarni cilj bio je da ne dozvoli Mažiću da sudi nijedan derbi, samo da ga ne bi prestigao po broju odsuđenih derbija. Sav njegov angažman bio je usmeren na rušenje Mažića koji je danas možda najbolji sudija na svetu. Čak je insistirao da se piše Sudijskoj komisiji UEFA da se Mažić briše sa liste. Kakav moralni kredibilitet ima taj čovek?", rekao je Karadžić.

Sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije na kom bi trebalo da se govori o suđenju održaće se 22. maja u Surdulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve