Nova vest
Fudbal

Subota, 21.04.2018.

23:16

Barselona ponizila Sevilju za trofej Kupa kralja!

Fudbaleri Barselone osvojili su prvi trofej u sezoni, pošto su u finalu Kupa kralja deklasirali Sevilju rezultatom 5:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Barselona ponizila Sevilju za trofej Kupa kralja!
Photo by David Ramos/Getty Images

Katalonci su na stadionu ‘Vanda Metropolitano’ u Madridu maltene ponizili rivala i došli na korak do nove duple krune, pošto ih u prvenstvu samo tri boda deli od titule.

Ovo je bio jubilarni 30. trofej u najbronijem španskom takmičenju, što je rekord na Pirinejskom poluostrvru, a teren Atletiko Madrida bio je poprište jedne od najboljih partija ove sezone.

Od prvog minuta bilo je jasno da Katalonci žele da se iskupe navijačima za šokantno ispadanje od Rome u četvrtfinalu Lige šampiona, pa su krenuli da pritiskaju rivala od samog starta. Već u 14. minutu na semaforu je pisalo 1:0 i to najviše zahvaljujući golmanu Barse Jasperu Silesenu.

Holandski čuvar mreže je nestvarnom dugom loptom pronašao Kutinja na desnoj strani, ovaj doturio do Luisa Suaresa kojem nije bilo teško da načne Sevilju.

Nešto kasnije Inijesta je sa distance zatresao prečku, da bi dva minuta kasnije Mesi duplirao vođstvo. Alba i Inijesta su odigrali dupli pas, španskom beku je lopta uz dosta sreće ostala u nogama, ali je potom odigrao neverovatnu povratnu loptu petom – Argentincu je ostalo samo da je iz neposredne blizine zakuca pod prečku.

Time je Mesi stigao do dva velika dostignuća – izjednačio je rekord legendarnog Telma Zare kao čovek koji je postizao minimum po gol u pet različitih finala Kupa kralja i stigao do 40. gola u svim takmičenjima u devetoj uzastopnoj sezoni.

Već do poluvremena je sve bilo rešeno jer je Suares, na neverovatno dodavanje Mesija, pogodio i treći put, pa je drugi deo bila samo formalnost.

Međutim, nisu želeli igrači Ernesta Valverdea da spuste nogu sa papučice gasa – mađioničar iz Rosarija je početkom nastavka poslužio Andresa Inijestu, koji je zaobišao golmana i ubacio loptu u mrežu, čime se na najbolji način oprašta od voljenog kluba. Inijesta je večeras podigao 31. pehar u karijeri, pre selidbe u Kinu gde će nastaviti karijeru.

Konačan rezultat postavio je Filipe Kutinjo sa bele tačke, dok je u finišu čitav stadion pozdravljao jednog čoveka, baš Inijestu. Priključile su se i pristalice Andalužana koji su odali počast jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve