Nova vest
Fudbal

Petak, 20.04.2018.

19:17

Partizan, Zvezda i još tri superligaša mogu u Evropu

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije izdala je licencu za igranje evropskih takmičenja za pet superligaša.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Partizan, Zvezda i još tri superligaša mogu u Evropu
StarSport

Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Napredak i Voždovac su ispunili kriterijume za dobijanje prvostepene licence za takmičenja u organizaciji UEFA.

Komisija je u obzir uzimala sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne i finansijske faktore, a dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata.

Za evrolicencu se prijavilo devet klubova, a za takmičenje u Superligi je pristigla 21 prijava. Licencu za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019 dobili su za sada Javor Matis i Metalac.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2018/2019, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Superligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve