Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.04.2018.

23:12

FIFA: Nije bilo rasizma u finalu U17 Mundijala

FIFA je završila istragu i odbacila optužbu da je španski fudbaler na rasnoj osnovi vređao engleskog igrača u finalu Mundijala za reprezentacije do 17 godina.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

FIFA: Nije bilo rasizma u finalu U17 Mundijala
Photo by Ronny Hartmann/Getty Images

Svetska fudbalska federacija je navela da je njena disciplinska komisija odbacila optužbu zbog "nedostatka dokaza koji bi mogli da potkrepe tvrdnje engleskog fudbalera".

Nije navedeno o kom igraču je reč.

To je treći put u poslednje vreme da su bez ikakvog postupka završeni slučajevi navodnog vređanja tamnoputih igrača na rasnoj osnovi.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je u martu zatvorila dve istrage zbog nedostatka dokaza. Fudbaler Borusije Dortmund Miši Batšuaji tvrdio je da je pretrpeo uvrede na rasnoj osnovi u utakmici protiv Atalante, a mladi fudbaler Liverpula Rajan Bruster rekao je da mu se to dogodilo u utakmici protiv Spartaka iz Moskve.

Bruster je prošle godine igrao za Englesku protiv Španije u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina u Indiji. Engleska je tada pobedila sa 5:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve