Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.04.2018.

22:06

Majnc pobedio, sudija vraćao igrače iz svlačionice zbog penala

Fudbaleri Majnca pobedili su Frajburg rezultatom 2:0 u derbiju začelja kojim je zatvoreno 30. kolo nemačke Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

Majnc pobedio, sudija vraćao igrače iz svlačionice zbog penala
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Pablo de Blasis je bio dvostruki strelac, ali je utakmicu u Majncu obeležio je sudija Gvido Vikman i odluka koju je doneo u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Glavni arbitar je posle pregledavanja snimka VAR tehnologijom vratio fudbalere iz svlačionica i dosudio penal za domaćina.

U poslednjem minutu prvog dela igrači Majnca su se našli u dobroj šansi, udarac je izblokiran, ali je tek pregledanjem snimka utvrđeno da je lopta pogodila nekog u ruku, iako je sudija poslao igrače na pauzu.

VAR je potvrdio da je Vikman propustio da sankcioniše najsrožom kaznom, pa ih je on vratio na teren i pokrenuo konfuziju koja je trajala nekoliko minuta. Igrači nisu bili svesni šta se dešava, sve dok De Blasis nije prišao da izvede najstrožu kaznu.

Kao u rukometu, sudija Vinkman je pokazao mu je da neće biti šanse za popravni ukoliko se lopta odbije od stative ili golman Frajburga odbrani njegov udarac.

Argentinac je bio siguran i tek tada su fudbaleri dve ekipe mogli na petnaestominutni odmor, dok je u nastavku Majnc overio trijumf. Ponovo je De Blasis savladao golmana Švolova, ovoga puta je u 79. minutu iskoristio nesebičnu asistenciju Kuasiona, nakon katastrofalne greške gostujućeg čuvara mreže.

Ovim trijumfom Majnc je preskočio Frajburg na tabeli, nalazi se na 15. poziciji sa 30 bodova, koliko ima i današnji protivnik, ali uz lošiju gol razliku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve