Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.04.2018.

20:50

Kapiten Porta šokirao Lisabon u 90, "srpska" Benfika ispušta titulu

Fudbaleri Porta pobedili su najvećeg rivala Benfiku 1:0 usred Lisabona i preuzeli prvo mesto u Portugalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Kapiten Porta šokirao Lisabon u 90,
Foto: Getty images

Sjajnim golom kapitena Ektora Erere u poslednjem minutu utakmice na "Lužu" Porto je naneo prvi poraz Benfiki u Lisabonu posle više od dve godine.

Porto četiri kola pre kraja sezone ima dva boda više od Benfike pa je na sjajnom putu da osvoji titulu prvi put od 2013. godine.

Izgledalo je da će Benfika sa Ljubomirom Fejsom i Andrijom Živkovićem u timu (Mile Svilar na klupi) "odbraniti" Lisabon i prvo mesto u izuzetno zatvorenom derbiju.

Međutim, kada su svi očekivali istek vremena i kraj sa 0:0, Erera je pokupio odbitak ispred kaznenog prostora i "projektikom" sa oko 18 metara šokirao "Luž".

Porto u poslednja četiri kola igra sa Vitorijom Setubal, Maritimom, Feirenšeom i Vitorijom Gimaraeš, pa je teško očekivati da će ispustiti ukazanu šansu.

Benfika će čekati kiks rivala, ali je očekuje znatno teži posao jer posle mečeva sa Eštorilom i Tondelom gostuje gradskom rivalu Sportingu, pre finiša sezone protiv Moreirenšea.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve