Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.03.2018.

20:20

Pumina "šokantna prevara" sa dresom Srbije

Od trenutka kada su obelodanjeni dresovi Srbije za Svetsko prvenstvo javnost je bila podeljena, a sada su se pojavile poprilično problematične informacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Pumina
Foto: Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez Srbije nekoliko dana pre reprezentativnog okupljanja objavio je grafiku gostujuće garniture dresova kompanije "Puma" koja je bele boje sa "srpskom trobojkom" po sredini, da bi ubrzo posle toga svetlost dana ugledala i glavna, crvena garnitura.

Međutim, vrlo brzo je portal "footyheadlines.com", inače vodeći svetski mediji koji se bavi sportskom opremom (dresovima, kopačkama, loptama) i otkrivanjem novih modela, došao je do, kako su oni to nazvali, "šokantnih informacija".

Navodno je nemački proizvođač je gostujuće dresove Srbije i Senegala kreirao tako što je malo izmenio jedan od svojih osnovnih i najjeftinijih modela. U pitanju je generički dres pod nazivom "Liga jersey" koji predstavlja model i košta oko 20 evra, a na nekim sajtovima se može naći i za manji novac.

Njega odlikuje jednostavan dizajn sa linijama na rukavima i poznatim logoom na desnoj strani grudi, dok su u slučaju opreme Srbije i Senegala samo dodate grafičke opcije određenim delovima dresa.

Portal piše da je jedan od dokaza to što, u slučaju srpskog dresa nijansa crvene boje nije ista na kragni i zastavi koja se pruža po sredini majice, kao što je to slučaj kod opreme drugih timova koje sponzoriše "Puma".

Najveća razlika može se primetiti na gostujućoj garnituri selekcije Italije, a "footyheadlines.com" spominje prevaru jer će dresovi koštati oko 90 evra, koliko i "originalni" italijanski, urugvajski, češki, kamerunski, švajcarski…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

358 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve