Nova vest
Fudbal

Petak, 23.03.2018.

16:40

Ibrahimović zvanično u Galaksiju: Da učinim MLS boljom ligom

Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih fudbalera protekle decenije, potpisao je ugovor na dve sezone sa Los Anđeles Galaksijem.

Izvor: PT

Autor: PT

Ibrahimović zvanično u Galaksiju: Da učinim MLS boljom ligom
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Šveđanin je u četvrtak zvanično napustio Mančester junajted i dan kasnije, baš kao i prema očekivanjima, dogovorio je saradnju sa klubom iz MLS lige.

Ibrahimović je po sezoni u dresu "crvenih đavola" zarađivao 26 miliona dolara, a Galaksi mu je ponudio "samo" tri za dve sezone i on je to prihvatio.

"Nakon što sam bio u Evropi, osvojio 33 trofeja, igrao u najboljim timovima na svetu, igrajući sa najboljim na svetu, želeo sam da dođem u Sjedinjene Američke Države i igram ovde", rekao je Zlatan za LA Tajms.

Sezona u Americi je tek krenula i posle dva gola Los Anđeles ima skor od pobede i poraza.

"Želim da ljudi uživaju u mojoj igri ovde i naravno da pobeđujem. Izabrao sam Galaksi da to sve uradim", kazao je Ibrahimović.

Legendarni napadač proveo je nešto više od jedne sezone i na 53 meča postigao je 29 golova.

"Pre svega sam ovde da bih igrao fudbal. Uzbuđen sam što ću igrati za Galaksi i što ću videti kakav je fudbal ovde. Želim da budem deo MLS i da ga učinim boljim", zaključio je Ibrahimović.

LA Galaksi je zanimljivim video snimkom predstavio veliko pojačanje, tako što je Ibrahimović predstavljen zajedno sa lavom uz reči "Galaksi, dobrodošao kod Zlatana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve