Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.03.2018.

16:45

Zvezda se revanširala Mačvi za Kup i sačuvala +12

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mačvu 2:0 (0:0) u 28. kolu Superlige Srbije i zadržali 12 bodova prednosti ispred Partizana.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda se revanširala Mačvi za Kup i sačuvala +12
Foto: StarSport

Crveno-beli su se revanširali Šapčanima za eliminaciju iz Kupa Srbija na istom terenu od pre samo nekoliko dana.

Tim Vladana Milojevića je dominirao svih 90 minuta, ali je otpor domaćina slomio tek sredinom drugog poluvremena.

Presudio je sjajan gol Luke Adžića iz slobodnog udarca u 65. minutu, da bi u 75. Ben "overio" trijumf na obali Save.

Mačva je bila u potpuno podređenom položaju od početka meča, ali je disciplinovanom igrom odbrane i čestim faulovima odolevala pritisku Zvezde.

Zvezde je krenula furiozno od starta, imala osam kornera u prvom poluvremenu, konstantno opsedala šesnaesterac Mačve, ali je Puletić čuvao svoju mrežu netaknutom.

Desetak minuta pre kraja poluvremena Zvezda je oštećena za penal, sudije nisu videle igranje rukom Pejovića u kaznenom prostoru Šapčana.

U nadoknadi vremena Le Talek je ispred gol linije izblokirao šut Gavrića, koji je prethodno pobegao Babiću i obišao Borjana na ivici kaznenog.

U nastavku meča je ritam malo opao, ali je Zvezda nastavila da pritiska odbranu Mačve. Konačno, u 65. minutu uspeva da povede zahvaljujući sjajnom šutu Adžića iskosa sa leve strane, "uhvatio" je Puletića na pogrešnoj nozi.

Deset minuta kasnije Ben je potvrdio pobedu golom nakon kornera Milijaša i dodavanja Pešića glavom.

U samoj završnici bilo je još nekoliko polušansi, ali je ostalo 2:0 za Zvezdu.

Tok meča

90' Novi pokušaj domaćina, snažni Matić je primio loptu u kaznenom prostoru, šutira iz okreta, ali nedovoljno snažno, do Borjana.

89' Konačno Mačva da zapreti golu Zvezde u drugom poluvremenu, Vladisavljević je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali Borjan lako brani.

84' Snažan šut Rodića sa ivice šesnaesterca nakon odbitka, prozujala je lopta preko gola.

79' Malo je nedostajalo da Zvezde i definitivno reši meč, ali Ben iz dobre pozicije loptu šalje glavom preko gola.

75' GOOOOOL! Zvezda je duplirala vođstvo na 2:0!

Milijaš je ubacio loptu iz kornera sa leve strane, Pešić je glavom loptu prebacio na drugu stativu do El Fardua Bena koji je zakucava u mrežu.

74' Dosta problema za odbranu Mačve, Puletić je intervenisao posle šuta Pešića sa leve strane, ali se lopta odbija do Bena koji je izblokiran, potom i Milijaš, ali Zvezda dobija bar korner.

70' Malo se igrali nakon gola Zvezde, sudija Piper je imao dosta posla pored terena, prvo sa klupom Mačve, a potom sa igračima koji se zagrevaju. Požuteli su Zvezdin rezervni golman Supić, pa Mačvin Lazarević. Obojica rezervisti.

67' Nova izmena u timu Mačve, Milinković menja Adamovića.

65' GOOOOOL! Crvena zvezda vodi u Šapcu 1:0!

Crveno-beli nisu uspeli da probiju "bunker" Mačve iz igre, ali jesu iz prekida. Treći slobodni udarac za goste je doneo rezultat. Luka Adžić je postigao sjajan gol dijagonalom iskosa sa leve strane. Nadmudrio je Puletića šutem u njegovu stranu.

61' Slobodan udarac za Zvezdu iz opasne zone, Milijaš je prebacio živi zid, ali je lopta završila u naručju golmana Mačve.

58' Ben je simulirao faul i dobio žuti karton, a ubrzo je javno opomenut i golman Zvezde Borjan zbog protesta.

55' Povreda Gavrića, igrači Zvezde ne prekidaju igru dok fudbaler Mačve traži lekarsku pomoć. Posle nekoliko minuta ga menja Vladisavljević.

51' Zvezda i dalje ima inicijativu, dok domaćin vreba iz kontranapada preko Matića.

47' Prva pretnja po gol Mačve u drugom delu meča, Srnić je probio po desnoj strani, ali Puletić dobro reaguje posle centaršuta po zemlji.

17:55 Kraj prvog poluvremena. Nema golova u Šapcu.

45+2' Zicer za Mačvu! Neverovatnu šansu su propustili Šapčani. Gavrić je sjajno istrčao kontranapad posle dodavanja Matića, pobegao je Babiću i izašao sam na Borjana, predriblao je golmana Zvezde, ali mu je udarac iskosa sa leve strane ispred gola blokirao Le Talek.

36' Zvezda oštećena za penal! Sporan potez igrača Mačve u svom kaznenom, Pejović je rukom izbacio loptu u korner nakon centaršuta Milijaša, ali sudije na čelu sa glavnim arbitrom Petrom Piperom to nisu videle.

32' Serija faulova s obe strane, nešto žešća igra domaćina, čak trojica igrača Mačve dobijaju žute kartone u kratkom vremenskom razmaku. "Požuteo" je i Zvezdin vezista Adžić zbog udaranja rivala laktom.

27' Mačva ne uspeva da se približi kaznenom prostoru Zvezde, ali Šapčani uspevaju da obore ritam meča i odmore svoju odbranu.

21' Apsolutna inicijativa Zvezde, štoperi crveno-belih su na skoro 40 metara od svog gola.

17' Još jedna opasnost ispred gola Mačve, Babić je šutirao glavom posle kornera, ali golman Puletić hvata loptu ispred gol linije.

14' Novi pokušaj Zvezde, Ben je odložio loptu do Milijaša, najiskusniji u crveno-belom dresu šutirao sa oko 18 metara, ali daleko preko gola.

11' Crveno-beli nastavljaju sa opsadom oko kaznenog prostora Mačve, serija centaršuteva u peterac, ali Milijaš i Krstičić glavom uspevaju da izbore samo kornere. Pet ih je izvela Zvezda u prvih 13 minuta.

7' Nezgodna povreda golmana Mačve, Puletić je udario rukom u stativu dok je pratio let lopte, ali je nastavio utakmicu.

5' Prva šansa za crveno-bele, ali Adžić pogađa živi zid iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

3' Pritisak Zvezde od starta, uz veliku podršku "delija" sa tribina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

371 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d