Nova vest
Fudbal

Subota, 10.03.2018.

20:10

FSS odgovorio večitima: Pročitajte pravilnik UEFA

Fudbalski savez Srbije (FSS) odbacio je tvrdnje Partizana i Crvene zvezde da je kažnjavanjem predsednika večitih rivala vraćen u praksu verbalni delikt.

Izvor:

Autor:

FSS odgovorio večitima: Pročitajte pravilnik UEFA
fss.rs

"Disciplinska komisija FSS je nezavisan i samostalan organ, pa shodno tome, organi rukovođenja Saveza ne mogu da utiču na sadržinu odluka koje ona donosi", navodi se u saopštenju i podseća na redosled žalbenog postupka, koji je u skladu sa Ustavom i Zakonom o sportu.

Kako se ističe, ukazivanje na navodno uvođenje verbalnog delikta je potpuno neosnovano.

"Klubovima bi morale biti poznate odredbe Disciplinskog pravilnika UEFA, član 11, stav 2, tačka b i d, kojima je propisano da disciplinski prekršaj predstavlja svako kršenje opštih načela ponašanja koje dovodi fudbalski sport i fudbalsku organizaciju na loš glas, kao i svako uvredljivo ponašanje koje povređuje osnovna pravila pristojnosti. Što se tiče Disciplinskog pravilnika FSS, takav disciplinski prekršaj postoji već više decenija u istom obliku i niko ga nikad nije osporio".

Iz FSS podsećaju da, što se tiče pozivanja na nadležnost redovnih sudova u sporovima na na nacionalnom nivou, odredbama Statuta FIFA (čl.59) i Statuta UEFA (čl.60), propisana je obaveza da se takvi sporovi rešavaju pred nepristarasnim arbitražnim sudom nacionalnog saveza, a ne pred bilo kojim od civilnih (redovnih) sudova.

"U vezi javno iznetih optužbi o nameštenim utakmicama i drugim neregularnostima od strane najodgovornijih čelnika klubova, FSS podseća da je članom 7. stav 8. Etičkog kodeksa FSS propisao da su članovi FSS dužni da sva saznanja o učinjenim neregularnostima u fudbalu i kršenju Kodeksa dostave Komisiji za etiku. Takođe, u članu 12. Disciplinskog pravilnika UEFA navodi se da integritet takmičenja krši svako lice koje odmah ne prijavi takve oblike ponašanja za koje ima saznanja", poručuju iz FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve