Nova vest
Fudbal

Petak, 09.03.2018.

18:00

Vuletić o FSS: Neošajberizam – odluka doneta "na skijanju"

Potpedsednik Partizana Vladimir Vuletić optužio je Dragišu Binića da ima dvostruke aršine povodom kazni klubova i da je oduzimanje dva boda protivustavno.

Izvor: B92

Autor:B92

Vuletić o FSS: Neošajberizam – odluka doneta
Starsportphoto

Vuletić je odluku Disciplinske komisije FSS nazvao "unapred donetom na Kopaoniku", pošto je jedan od njenih članova u to vreme "bio na skijanju".

"U odlukama Disciplinske komisije FSS nema ništa dobrog, ni pravilnog. Mi smo rivali Zvezdi, ali duboko smatramo da ih pozovemo kao i sve superligaše da se pozabave jer ovo zadire u žilu kucavicu srpskog fudbala. Dragiša Binić (član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije za regularnost) je prijavio Partizan šest puta, a nije reagovao na više izjava i saopštenja iz drugih klubova iz člana 85. Disciplinskog pravilnika FSS koji su bili i protiv njihovih organa i predsednika Slaviše Kokeza", rekao je Vuletić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Kako je naglasio, pred Partizanom su dva pravna leka - žalba Ustavnom i Upravnom sudu, iako će poštovati propise FSS.

"Partizan će poštovati propise Fudbalskog saveza Srbije jer njihove odluke podležu žalbenom postupku. Tek ukoliko odluka bude izrečena, mi ćemo se obratiti Upravnom sudu i pokrenuti spor protiv konačnih pravnih akta. Još jedan lek imamo, a to je ustavna žalba, ali to je moguće tek po oglasavanju Upravnog suda. Možemo pokrenuti i proces ocene ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS".

Vuletić ističe da je odluka Disciplinske komisije FSS, da kazni Partizan oduzimanjem dva boda, protivustavan i protivzakonit akt.

"To je protiv slobode mišljenja i izražavanja. Nema govora o ratu saopštenja, Partizan se oglasio samo jednom i to 12. decembra prošle godine, nakon četri saopštenja iz Crvene zvezde. Pritom, Zvezda nije jedini klub, jer su i tzv. mali klubovi digli glas, a Binić se nije zbog toga bunio. Isto ponašanje u istom slučajevima kao primet distributivne pravde nije bilo kod Binića, koji će biti predmet Disciplinske komisije, ali po tužbi fudbalskog kluba Partizan".

Upitao je kako sednica DK FSS funkcioniše jer velika većina članova nije iz Beograda, a odluke se ekpresno donose.

"Partizan je došao u neku vrstu neošajberizma. Kada iscrpimo sve pravne lekove u Srbiji, ići ćemo dalje", zaključio je Vuletić, uz konsataciju da su pojedije utakmice u Srbiji bile pod lupom UEFA zbog sumnje u nameštanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve