Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.02.2018.

18:10

FK Partizan: Kome je u interesu da se ovako odlučuje o šampionu?

Fudbalski klub Partizan obratio se javnosti nezadovoljan suđenjem u meču sa Zemunom (1:1) u nedelju popodne.

Izvor: B92

Autor:B92

FK Partizan: Kome je u interesu da se ovako odlučuje o šampionu?
Foto: StarSport

Crno-beli su tek u nadoknadi vremena izbegli poraz, nakon što su gosti poveli u 70. minutu iz sumnjivog penala.

Arbitar Dejan Santrač je svirao kazneni udarac nakon prodora Nemanje Vučića i starta Luke Cucina u šesnaestercu srpskog šampiona.

"Nakon današnje utakmice izmedju FK Partizan i FK Zemun, prinudjeni smo da se obratimo fudbalskoj javnosti. U proteklom periodu upozoravali smo na tretman koji FK Partizan ima u domaćim takmičenjima. Danas, sa žaljenjem i ogorčenošću moramo da konstatujemo da smo bili u pravu. Naša ekipa je na današnjoj utakmici oštećena na drastičan način- dosuđivanjem nepostojećeg jedanaesterca u korist FK Zemun, pri rezultatu 0:0. Pregledom video snimka, očigledno je, van svake sumnje, da nije postojao ni najmanji fizički kontakt između igrača FK Partizan i igrača FK Zemun. Koji je to kontakt glavni sudija meča video tom prilikom, ostaće tajna za sve učesnike ove utakmice, kao i celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Time je FK Partizan onemogućen da trijumfuje u ovoj utakmici. Ne možemo, a da se ne zapitamo, kome je u interesu da mimo pravila fudbalske igre, naočigled sportske javnosti, odlučuje o šampionu Srbije? FK Partizan će se zvaničnim putem obratiti nadležnim fudbalskim organima i uložiti žalbu na današnje suđenje. Ukoliko se ovakvo drastično suđenje na štetu našeg kluba nastavi i u narednim utakmicama, unapred upozoravamo da ne možemo i nećemo sedeti skrštenih ruku", navodi se u saopštenju FK Partizan.

Partizan posle 24. kola zaostaje 11 bodova za liderom i najvećim rivalom Crvenom zvezdom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

447 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve