Nova vest
Fudbal

Petak, 23.02.2018.

21:35

FK Radnički: Da li smo uzdrmali komfor beogradske "tramvaj lige"?

Iz Niškog Radničkog odgovorili su na izjavu da su uz Crvenu zvezdu i Partizan obezbedili izlazak na medjunarodnu scenu.

Izvor: B92

Autor:B92

FK Radnički: Da li smo uzdrmali komfor beogradske
Foto: StarSport

Trener Čukaričkog Nenad Lalatović izjavio je u petak da su tri ekipe "sigurni putnici" u Evropu i da se medju velikom konkurencijom traži četvrta ekipa.

"Očigledno je da nekome u Beogradu smeta jak Radnički i ne samo Radnički, već bilo ko spreman da na terenu ugrozi beogradske 'kombinacije', koje godinama unazad urušavaju srpski fudbal. Da li je naš greh što smo im poremetili dogovore i koncepcije? Da li je naša greška što smo napravili kvalitetnu ekipu i stvorili uslove da i Niš konačno vidi evropske utakmice? Da li je Radnički uzdrmao komfor beogradske "tramvaj lige", u kojoj je godinama morao da zaboravi bodove još na naplatnoj rampi Nais", rekao je Dmitrović za klupski sajt.

Radnički je u seriji od šest uzastopnih pobeda u Super ligi i trenutno je na trećoj poziciji sa 42 boda, jednim više od Čukaričkog.

"Da li to Radnički poštenom borbom zauzima nečije unapred osvojeno treće mesto, pa ga sada treba provući kroz medijsko blato i pokvariti mu atmosferu pred niz značajnih mečeva. Treće mesto i 42 boda Radnički je osvojio mukotrpnim radom i zalaganjem stručnog štaba i samih fudbalera na terenu", rekao je Dmitrović.

Trener Nišlija kazao je da je bolji plasman njegovog tima na tabeli Super lige "posledica dirketnih mečeva dva tima", u kojima je Radnički ostvario pobedu i jedan remi.

"Jasno je da nam sledi i okršaj u plej-ofu, pa će imati još jednu priliku da pokažu da su 'kvalitetniji' od nas", rekao je Dmitrović.

On je dodao da izuzetno poštuje Lalatovića, za kog smatra da je "najtalentovanijih stručnjaka u Srbiji.

"U nadi da će nas svi beogradski dušebrižnici ostaviti na miru da živimo svoj san, poručujemo im da prvenstvo još traje i da imaju dovoljno vremena da nas nadigraju na terenu i dokažu da to famozno treće mesto pripada njima", piše u saopštenju Radničkog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve