Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2018.

23:12

Đuričić: Benevento ima čemu da se nada u Seriji A

Fudbaleri Beneventa, koje je srpski fudbaler Filip Đuričić pojačao ovog januara, došli su u prethodnom kolu do vrlo važne pobede u borbi za opstanak.

Izvor: B92

Autor:B92

Đuričić: Benevento ima čemu da se nada u Seriji A
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

U trijumfu nad Krotoneom rezultatom 3:2, Đuričić je imao važnu ulogu pošto je pomogao svom timu asistencijom Violi u 65. minutu za vođstvo od 2:1.

Ovo je bio treći uzastopni meč na kome je Đuričić bio starter, što pokazuje da ima puno poverenje svog trenera.

Srpski fudbaler je bio jedno od pojačanja koje je Benevento doveo ovog januara, u borbi za opstanak. Đuričić je od starta dobio priliku u De Zerbijevoj ekipi i kako vreme odmiče, 26-godišnji ofanzivni vezista pruža sve bolje partije. Meč protiv Krotonea je bio prvi na kome je Đuričić startovao na svojoj prirodnoj poziciji, kao centralni ofanzivni vezista, odmah iza napadača, što je odmah napravilo razliku jer je zabeležio svoju prvu asistenciju po dolasku na pozajmicu iz Sampdorije.

Ovom pobedom nad rivalom u borbi za opstanak, probuđen je optimizam u ekipi i Đuričić apsolutno veruje, da će sa ostalim pojačanjima koja se polako uklapaju u igru tima i zamisli trenera, Benevento voditi bitku do samog kraja šampionata, gde ih čeka nekoliko duela sa ekipama koje se nalaze oko njih na tabeli.

"Najvažnije je da smo pobedili, pa smo i dalje u igri, pogotovo što je to ekipa koja je tek prva iznad crte. Imamo Veronu i Kaljari kod kuće, kao i SPAL u pretposlednjem kolu, tako da imamo čemu da se nadamo. Verujem da je ovo početak jedne pozitivne serije rezultata", smatra Đuričić.

Svoju veliku borbu, Benevento i Đuričić nastavljaju u subotu, 24. februara kada ih čeka teško gostovanje Interu. Odmah nakon toga, u goste im dolazi Verona koja je pretposlednja na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve