Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2018.

17:15

Nemoćni Partizan završio nastup u Ligi Evrope

Fudbaleri Partizana završili su nastup u šesnaestini finala Lige Evrope, porazom od Viktorije Plzenj sa ukupnih 3:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Nemoćni Partizan završio nastup u Ligi Evrope
Foto: B92/Aleksandar Kovaèeviæ

Šampion Srbije poražen je u revanšu u Plzenju sa 2:0 i posle remija od 1:1 u Beogradu propustili priliku da ostvare najveći uspeh u novijoj istoriji kluba.

'Crno-beli' i nisu zaslužili prolaz dalje, posebno ako se pogleda nastup u drugoj utakmici – bili su potpuno nemoćni svih 90 minuta i, da nije bilo golmana Vladimira Stojkovića, rezultat bi verovatno bio ubedljiviji.

Partizan je prvo poluvreme odigrao veoma slabo i retko kada stizao do kaznenog prostora rivala, uprkos tome što je morao da postigne gol. Najbolju priliku imao je Danilo Pantić kada je šutirao sa nekih 18 metara, dok su se ispred gola Vladimira Stojkovića ređale šanse domaćina.

Golman reprezentacije Srbije je u ranoj fazi meča dva puta spasavao svoju ekipu, posle šuteva Horžave i Kopica, da bi u 25. minutu Kolarž bio u izglednoj situaciji. Posle kornera sa leve strane i skoka igrača Viktorije, lopta mu je pala na nogu, on uhvatio volej sa šest-sedam metara, ali preko gola.

Češki šampion je do kraja poluvremena potpuno kontrolisao dešavanja na terenu i nije dozvolio 'crno-belima' da priprete.

Ni u drugom delu igre situacija nije bila drugačija – izabranici Miroslava Đukića nikako nisu uspevali da povežu poštenu akciju, Viktorija je povremeno pretila i u 67. minutu stigla do važnog pogotka. Prvo je Ržeznik, strelac jedinog gola u Beogradu, promašio neverovatnu priliku, da bi Krmenčik presudio gostima nešto kasnije.

Hejda je poslao odličnu loptu do napadača, koji je prvi put od početka meča pobegao Ostojiću. Krmenčik se lepo zagradio i precizno pogodio donji levi ugao.

Plzen 2:0 FK Partizan #uel #plzen #fkpartizan #partizan

Објава коју дели *BEST*HD*SPORT* (@best.hd.sport) дана

Do kraja, osim pokušaja rezerviste Sejdube Sume, Partizan nije uspeo da kreira bilo kakvu ozbiljniju priliku, pa je u poslednjem minutu nadoknade Čermak realizovao kontranapad za 2:0 i overio poraz 'crno-belih'.

Viktorija će tako biti jedna od 16 ekipa na sutrašnjem žrebu u Nionu, dok je Srbija ostala bez predstavnika u drugom po jačini evropskom takmičenju, pošto je Crvena zvezda u sredu poražena od moskovskog CSKA.

Tok meča:

KRAJ UTAKMICE – Partizan je izgubio sa 2:0 u Plzenju i završio učešće u šesnaestini finala Lige Evrope.

90+4' Goooool – Viktorija overila plasman dalje! Strelac je Čermak. Prethodno je Stojković istrčao na pola terena ali su ga pretrčali protivnički igrači i nije im bilo teško da zatresu mrežu.

90' Domaćin nije prepuštao kontrolu utakmice i Partizan nije ni prilazio kaznenom prostoru, a juri rezultat. Viktorija je izvela nekoliko kornera, kontrama i polukontrama terala rivala da se brani i vreme je prolazilo.

83' Dobra prilika za Sumu! Posle akcije Tošića i Tavambe, lopta je došla do Vulićevića na desnom boku. Usledio je centaršut i odbitak na ivicu kaznenog, pa lopta pravo pada na grudi Sumi. Ovaj je lepo primirio, ali je neometan šutirao preko prečke.

78' Druga izmena u redovima 'crno-belih'. Indisponirani Janković je svoje mesto ustupio Sejdubi Sumi.

77' Ožegović je ušao u kazneni prostor, prošao između nekoliko protivničkih igrača i tražio penal, ali je sudija odmahnuo rukom.

75' Opet prete domaći iz kornera, sada nije bilo potrebe da Stojković reaguje.

70' Preti Partizan posle centaršuta Tošića iz slobodnog udarca sa leve strane, a Urošević šutira glavom slabo pored gola. Levi bek je zahvatio loptu ispred Tavambe koji je bio u boljoj poziciji i propala je dobra situacija.

67' Gooooool – Viktorija dolazi do prednosti! Moralo je da se desi jer je u odbrani Partizana duvalo sa svih strana. Hejda je poslao odličnu loptu do Krmenčika, koji je prvi put od početka meča pobegao Ostojiću. Napadač domaćina se lepo zagradio i lepo pogodio donji levi ugao – 1:0.

65' Đukić pravi prvu izmenu – umesto Jevtovića na terenu je napadač Ognjen Ožegović.

64' Loša kombinacija Tošića iz kornera uslovila je novi kontranapad. Srećom, sada je Urošević uspeo da ukroti Kopica.

59' Pokušali su gostujući igrači da sačuvaju loptu na protivničkoj polovini, ali je Tavamba izgubio loptu i usledila je kontra. Krmenčik je prošao po desnoj strani, iako je napravio faul, ali ipak nije dobro centrirao.

55' Odmah odgovaraju 'crno-beli' – Tošić je lepo izbacio Tavambu, Kamerunac želeo da centrira do Jankovića, ali nije to učinio dovoljno precizno.

52' Nestvaran promašaj Viktorije! Ponovo je Partizan imao mnogo sreće jer će promašaj Ržeznika ući u izbor za najveći ove sezone. Zdjelar je loše ispratio svog igrača po levoj strani, on je centrirao na peterac, gde je Krmenčik zahvatio i prebacio na drugu stativu. Tamo je potpuno usamljen bio desni bek, ali je za razliku od utakmice u Beogradu, sada bio neprecizan sa pet metara.

49' Nije prošlo mnogo, a Pantić je ponovo pokušao sa distance. Šutirao je sa nekih 25 metara, daleko iznad prečke gola koji čuva Kruška.

46' Počelo je drugo poluvreme – bez izmena na obe strane.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA – u Plzenju je 0:0 posle prvih 45 minuta, a Partizan nije propisno ni zapretio, uprkos tome što je gol neophodan srpskom šampionu.

42'
Ušlo se u mirniji period, koji je trajao desetak minuta. Viktorija je kontrolisala dešavanja na terenu i uzbuđenja nije bilo do finiša poluvremena. Tada je lopta došla do Jankovića na levoj strani, on želeo da proigra Tavambu, ali je odbrana domaćina dobro reagovala.

31' Prvi korner za Partizan – centrirao je Tošić i lepo ubacio loptu, najviši u skoku bio je Tavamba, ali su mu dvojica protivničkih igrača bili na leđima, pa nije mogao da uputi bolji šut.

25' Mnogo sreće za srpskog šampiona! Posle kornera sa leve strane i skoka igrača Viktorije, lopta je pala pravo na volej Kolaržu. On je šutirao sa nekih šest-sedam metara, ali je, srećom, prebacio gol. Partizan je imao mnogo sreće.

23' Kopic opet testira Stojkovića, bez problema za reprezentativnog golmana.

22' Šansa za 'crno-bele'! Četiri minuta kasnije Danilo Pantić izborio se za nešto više prostora na nekih 18 metara. Uputio je udarac, lopta je odskočila ispred golmana Kruške koji je jedva intervenisao, ali nije bilo nikog da naleti na odbitak.

18' Prvi šut Partizana – Jevtović sa distance, veoma slabo.

17' Česi opet prodiru po desnoj strani i centriraju na Krmenčika. Napadač je nekako uspeo da zahvati loptu, ali bez većih problema za Partizan.

12' Nova velika prilika za domaćina! Zeman je opet prošao po desnoj strani, centrirao na peterac gde je Kopic zahvatio loptu glavom, ali je čuvar mreže 'crno-belih' još jednom izuzetno reagovao.

11' Šansa za Viktoriju, Stojković spasilac! Kako su se gosti oslobodili pritiska i krenuli da igraju bolje, tako je usledila greška koja je mogla skupo da košta Partizan. Lopta je stigla do Horžave na levoj strani, on je gađao donji desni ugao, ali je Vladimir Stojković odlično odbranio.

9' Prva dobra akcija Partizana – Danilo Pantić je ušao sa levog boka unutra, imao dobru ideju da pronađe Jankovića na drugoj strani, ali je ovaj bio kratak.

4' Domaći igrači napadali su na početku više po desnoj strani – Ržeznik se već dvaput ubacio u završnicu, ali bez većeg učinka.

1' Počela je utakmica u Plzenju.

- Na stadionu Dosan arena očekuje se 11.000 navijača, od kojih će otprilike biti 1.000 koji će podržavati beogradski tim.

- "Grobari" su napunili svoj deo tribine i ne smeta im temperatura koja je tokom dana pala ispod 0 stepeni Celzijusa.

Naš novinar Aleksandar Kovačević nalazi se na licu mesta i doneo vam je nekoliko zanimljivih priča.

- Na tribinama se očekuje "vrela" atmosfera, uprkos hladnom vremenu koje je dočekalo 'crno-bele', a lokalni mediji nisu previše opširno pisali o ovom duelu. U fokusu su Zimske olimpijske igre, ali više o atmosferi u gradu pročitajte OVDE.

- Gostujući navijači uvereni su u plasman u osminu finala drugog po jačini evropskog takmičenje – opširnije o njihovom viđenju pročitajte OVDE.

- Na tribinama 'Dusan arene' mogla da budu dva Nemca – Matijas i Niko su otac i sin iz Drezdena, vatreni navijači Dinama, ali su veliki poštovaoci i Partizana. Još nije sigurno da će pronaći kartu, a kako izgledaju i šta očekuju, pročitajte OVDE.

- Za to vreme Česi tuguju jer svojevremeno nisu doveli Leandra Tavambu, posebno predsednik Priprama. Šta on misli o Kameruncu, pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1421 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d