Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.02.2018.

20:45

LŠ: De Hea spasao očajni Junajted, preokret Šahtjora protiv Rome!

Sevilja i Mančester Junajted odigrali su bez golova, dok je Šahtjor posle preokreta porazio Romu 2:1 na zatvaranju prvih susreta osmine finala Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

LŠ: De Hea spasao očajni Junajted, preokret Šahtjora protiv Rome!
AP Photo/Miguel Morenatti

Andalužani su u potpunosti nadigrali skupoceni tim Žozea Murinja, imali su četiri puta više šuteva od slavnog rivala (25:6), ali nisu mogli da savladaju čudesnog Davida de Heu.

Maestrali španski golman blistao je u prvom poluvremenu, zaustavivši sve pokušaje domaćina, a posebno je bila impresivna intervencija u poslednjim trenucima igre u prvih 45 minuta – kada je uspeo da zaustavi šut Stivena N'Zonzija glavom sa svega nekoliko metara.

Ni drugo poluvreme nije donelo ništa novo, odnosno bilo kakav boljitak u ekipi Junajteda, za koju je ponovo ceo susret odigrao naš Nemanja Matić, a ponovo je Sevilja bila ta koja je konstantno pritiskala i tražila šansu da stigne do vođstva.

Ipak, De Hea je nastavio da brani u istom maniru i da baca u očaj Lukasa Murijela, Hoakina Koreju i Franka Vaskesa, dok je gol Romelua Lukakua, posle asistencije Pola Pogbe, opravdano poništen pošto je Belgijanac igrao rukom.

Aleksandrom Kolarovim na levom beku, napokon krunisala nešto konkretniju igru u 41. minutu – kada je Edin Džeko maestralno proigrao Dženiza Undera, a ovaj uz malo sreće smestio loptu iza leđa Andreja Pjatova.

Međutim, to nije obeshrabrilo domaće koji već posle sedam minuta igre u nastavku dolaze do izjednačenja. Posle dodavanja Ivana Rakickog, Alesandro Florenci pravi veliku grešku, što ne propušta da kazni Fakundo Fereira i posle sjajnog solo prodora šalje loptu pored Alisona.

Golman Rome imao je nekoliko spektakularnih intervencija, ali nije mogao ništa ni u 71. minutu jer je Fred na divan način izveo slobodan udarac sa dvadeset i pet metara, a lopta se od prečke odbila u mrežu.

Revanš mečevi na programu su za tri nedelje na Old Trafordu, odnosno Olimpiku.

Ramon Sančes Pishuan: Sevilja – Junajted

Kraj – Portugalac na klupi Junajteda uspeo je u svojoj nameri, ali daleko od toga da će iko u Mančesteru biti zadovoljan ovakvih izdanjem, štaviše – nastup 'Crvenih đavola' može se opisati, blago rečeno, kao očajan.

S druge strane, ekipa Vinčenca Montele ima i te kako za čime da žali, iako nije sve bilo do njih imajući u vidu neverovatnog Davida de Heu, ali, isto tako, svakako nisu bez šansi na Old Trafordu kada ih bilo koji remi uz dat gol vodi među osam najboljih klubova Evrope.

75' – Koliko je domaćin bio dominantnija ekipa najbolje je oslikavao broj upućenih šuteva dveju ekipa (21:3), a Murinjo nije uspeo ništa da promeni uvođenjem Antoniija Marsijala i Markusa Rašforda. Mančester jeste postigao gol, posle asistencije Pogbe za Lukakua, ali je Belgijanac igrao rukom, pa je pogodak opravdano poništen.

66' – Prolazila je lopta nekoliko puta kroz peterac Junajteda, koji je tek posle prekida uspeo da zapreti, kada je Lukaku pogodio samo živi zid, De Hea je uspeo da zaustavi pokušaj Evera Banege, dok je pokušaj Klemena Lenglena otišao tik preko prečke.

50' – Pokušao je Junajted nešto da promeni agresivnijim pristupom u nastavku, ali je to doneleo promenu na terenu u samo nekoliko minuta, pošto su Andalužani ubrzo nastavili tamo gde su stali posle prvih 45 minuta.

Poluvreme – Prosto je neverovatno da domaćin ne vodi posle prvog dela meča, a najveće zasluge za tako nešto idu na račun čudesnog Davida De Hee, koji je najpre sprečio veliku grešku Viktora Lindelofa, da bi potom fascintantnom intervencijom zaustavio šut Stivena N'Zonzija sa svega nekoliko metara.

40' – Nije Sevilja odustajala, zapretio je i Hoakin Koreja, ali pravo u suparničkog golmana.

28' – Nastavio je domaćin sa napadima, pokušao je Hesus Navas, ali je lopta otišla pored bliže stative, dok se prvi problem sa Murinja javio u vidu povrede Andera Erere, pa je na teren morao Pol Pogba.

S druge strane, opasno je bilo samo pošto je Romelu Lukaku primirio loptu u kaznenom prostoru rivala, ali su rivali uspeli da mu uđu u šut, dok on nije primetio potpuno usamljenog Huana Matu nekoliko metara od njega.

12' – Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na Ramon Sančes Pishuanu, pošto je Lukas Murijel već u četvrtom minutu naterao Davida de Heu na paradu, ali Španac ipak bez većih problema uspeva da sačuva svoju mrežu.

OSK Metalist: Šahtjor – Roma

Kraj – Šahtjor se pametno zatvorio pošto je uspeo da stigne do preokreta, ne želeći da ispusti teško stečenu prednost, pa su uglavnom birali najjednostavnija rešenja.

Istovremeno, pokušaji Rome bili su uglavnom iz velike daljine, gotovo bezopasni za golmana domaćih, što čini onaj niz promašaja iz uvodnih dvadeset minuta susreta još 'skupljim' po 'Vučicu'. Ipak, imaće šansu da sve to isprave kroz tri nedelje na Olimpiku.

71' – Ono što nije uspeo Maros jeste Fred na ulasku u poslednjih dvadeset minuta igre, i to na kakav način.

Preuzeo je odgovornost da izvede slobodan udarac sa dvadeset i pet metara i od prečku smetio loptu u mrežu za veliki preokret – 2:1!

63' – Mogao je Marlos svom timu da donese totalni preokret u samo nekoliko minuta, ali je Alison pokazao zašto ga smatraju jednim od trenutno najboljih golmana sveta, što je samo potvrdio paradom posle šuta Tajsona koji je išao pravo u rašlje.

52' – Krenuo je Šahtjor ofanzivno od samog starta, a to mu se isplatilo već posle sedam minuta igre u nastavku.

Posle dodavanja Ivana Rakickog, Alesandro Florenci pravi veliku grešku, što ne propušta da kazni Fakundo Fereira koji posle sjajnog solo prodora šalje loptu pored Alisona 1:1.

Poluvreme – Veoma zanimljivih prvih 45 minuta u Harkovu, a gosti potpuno zasluženo vode, iako ni domaći nisu bili bez šansi.

41' GOOOOOL – Džeko nikako nije uspevao da pogodi okvir gola iako su ga saigrači 'konstantno' hranili loptama, da bi tempo meča, potpuno očekivano, opadao kako se bližilo poluvreme, ali je Roma ipak uspela da povede posle sijaset propuštenih prilika.

Peroti je proigrao Džeka, a ovaj maestralno uposlio Dženiza Undera, koji uz malo sreće uspeva da savlada raspoloženog Andreja Pjatova0:1.

30' – Nastavilo se u visokom ritmu u Harkovu, a 'Vučica' je bivala sve opasnija kako se meč razvijao. Ponovo je Kolarov sjajno izveo udarac iz ugla, ali ovoga puta je Kostas Manolas bio taj koji nije reagovao najbolje i propala je još jedna veoma dobra prilika za goste.

15' – Početak susreta u Ukrajini obeležila je igra u paklenom tempu, pa smo već u uvodnih desetak minuta videli nekoliko sjajnih prilika za pogodak. Najpre je Kolarov u poslednji čas sprečio da lopta završi iza leđa Alisona, dok Edin Džeko na drugoj strani nije uspeo da iskoristi sjajno izveden korner od strane našeg reprezentativca

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve