Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.02.2018.

19:05

Zdjelar: Na pobedu u najvažnijem meču u poslednje 22 godine

Fudbaleri Partizana sutra u Plzenju igraju revanš utakmicu sa Viktorijom u šesnaestini finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Zdjelar: Na pobedu u najvažnijem meču u poslednje 22 godine
Foto: B92/Aleksandar Kovaèeviæ

U prvom meču u Beogradu bilo je 1:1, tako da ekipa iz Humske mora da postigne bar jedan gol da bi uopšte razmišljala o prolasku u narednu rundu.

Miroslav Đukić, trener Partizana, zato ističe da njegova ekipa ne sme da kalkuliše u preostalih 90 minuta igre.

"Svi smo svesni važnosti i težine utakmice. Videli smo u prvih 90 minuta da nas čeka veoma ozbiljan protivnik i neizvesna utakmica. Ne smemo da kalkulišemo, moramo da idemo na pobedu, na gol. Čeka nas, međutim, protivnik koji takođe ne zna da kalkuliše kod kuće pa će i on ići na pobedu. Obe ekipe su ofanzivne, neće se Viktorija sigurno zatvoriti", rekao je Miroslav Đukić.

On je naglasio da očekuje utakmicu visokog ritma.

"Želimo da kao u Beogradu imamo posed lopte i da to rezultira golovima, ali da imamo i čvrstinu u odbrani. Biće intenzivna utakmica dve taktički odlično postavljene ekipe, sa dosta kontranapada".

Đukić nije mogao da potvrdi da li će moći da računa sve igrače.

"Zdjelar, Ostojić i Ožegović su se oporavili i spremni su za utakmicu. Za Vulićevića ćemo videti večeras".

Trenner Partizan je pohvalio najboljeg strelca Viktorije Kremenčika?

"Odličan je igrač, koji dominira u prostoru i u igri glavom. Ide dobro na bočne lopte, pravi je golgeter. On i Tavamba ne mogu da se porede, to su dva različita tipa igrača, pa ne bih nijednom, dao prednost u međusobnom duelu. Reč je o dvojici odličnih fudbalera koji su vrlo korisni za svoje timove".

Saša Zdjelar, se oporavio, ali je pitanje da li će biti u startnoj postavi.

"Jako bitna utakmica, možda najbitnija u poslednje 22 godine. Nemamo šta da izgubimo. U prvoj smo pokazali šta možemo, odlično smo igrali, dominirali smo 90 minuta i nezasluženo smo primili gol. Mi smo Partizan, idemo na pobedu", rekao je Zdjelar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve