Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.02.2018.

16:22

Milojević o odlaganju: UEFA odlučuje, drugi izbor nemamo

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je pred meč sa CSKA, da na ovaj duel gleda kao i na sve ostale i dodao da će njegovi igrači dati sve od sebe.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević o odlaganju: UEFA odlučuje, drugi izbor nemamo
B92/MLJ

Crveno-beli u sredu od 18 časova igraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA u Moskvi.

"Ne znam kad me pitate koja su moja očekivanja. Ono što je za nas utakmica protiv CSKA gledamo kao i sve ostale. Jednostavno, ono sto smo stalno obećavali, daćemo sve od sebe da prezentujemo Crvenu zvezdu i Srbiju u najboljem svetlu. U svakom slučaju igramo protiv učesnika Lige šampiona, iskusne ekipe koja dolazi iz LŠ, dosla je u Ligu Evrope sa dosta bodova, igrali su fenomenalno i mi ćemo probati da odigramo na najboljem mogućem nivou i nemam nikakvu dilemu da će moji igrači to i uraditi".

CSKA je mozda vise priviknut na ovakve uslove, ali Milojević kaže da je fudbal zanimljiv zbog toga sto mora da bude obostranog prilagođavanja.

"Možda ste u pravu, ali sam stalno pričao kakvi su uslovi za protivnika takvi su i za nas. Moramo da se prilagodimo i to ćemo uraditi. Takvo je vreme i zato je možda fudbal zanimljiv, trudićemo se da se prilagodimo što bolje terenu", kaže Milojević.

Na pitanje ko je najopasniji igrač CSKA, Milojević kaze da iz principa ne ističe bilo koga, ali navodi nekolicinu prednosti ruske ekipe.

"Mislim da CSKA ima individualce jako dobre, ali i kolektiv. Igraju dugo zajedno i to je njihovo možda najvažnije oružje. Nemam princip da ističem bilo koga. Pored toga što je kvalitetno vođena ekipa ima dobre igrače, koji igraju u reprezentaciji, a rusko prvenstvo je izuzetno jako. Svi imaju mnogo iskustva, u svakoj liniji", objasnio je strateg Zvezde.

Poslednjih dana je bilo naznaka i da bi utakmica mogla da bude premeštena u Soči, zbog izuzetnih niskih temperatura u Moskvi.

"Nisam upoznat, generalno ne čitam portale, spremamo se za utakmicu sutra. Ljudi imaju te instance, UEFA vodi računa o svemu tome, mi se spremamo na normalan način a u slučaju da se bilo šta bude dešavalo tako ćemo se i mi ponašati. Drugi izbor i nemamo", kaže Milojević koji ne želi da kalkuliše o tome ko će i kada postići prvi gol na meču.

"To je pitanje kalkulacija, mislim da ste me jednom i pitali da li je bolje igrati na strani ili kod kuće i slično. Na ovom nivou nema takvih kalkulacija i ne bih to pričao igračima. Mi igramo kako igramo, ono što smo radili nećemo da menjamo. Svaku utakmicu igramo napadački, puno toga zavisi od mnog faktora, nekad je protivnik dominantniji u nekim sektorima. Taj gol u gostima bi možda važio duplo, ali ne razmišljam ni ja tako, a ne želim ni da moji igrači razmišljaju tako. Igrćcemo svoju igru i videćemo kako će se sve to završiti", jasan je strateg crveno-belih.

Ekipa se prema rečima šefa struke ne priprema za "penal lutriju".

"Nismo vežbali penale, s druge strane ne mogu da kažem čime bih bio zadovoljan, to ćemo dati možda posle utakmice", izjavio je Milojević.

"Morate da shvatite, ne igramo mi na kontre zato što hoćemo nego jer imate faktor protivnika. S druge strane imate tim koji i po pozicioniranju na terenu i po drugim stvarima je nešto što ne možete da ostvarite. Kada bismo uspeli da ostvarmo našu igru možda nateramo protivnika da igra na kontre. U svakom slučaju videćete u sredu kako ćemo se ponašati", zakljucio je Milojevic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve