Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.02.2018.

20:08

Armin Đerlek – Partizanov biser i naslednik Saše Ilića

FK Partizan dugo je tražio dečaka koji će tako virtuozno sa fudbalskim znanjem i talentom jednog dana moći da zameni legendarnog Sašu Ilića u crno-belom dresu.

Izvor: B92

Autor:B92

Armin Đerlek – Partizanov biser i naslednik Saše Ilića
Starsportphoto

Dolazili su i prolazali mnogi talenti, ali nijedan nije imao to nešto, do Armina Đerleka, momka poniklog u Pazar Juniorsima, koji je posle OFK-Beograda 2017. godine došao u crno-belu porodicu.

Uz pisanje engleskog Gardijana koji ga je svrstao među 60 najtalentovanijih mladih fudbalera, Armin Đerlek svoju šansu dobija i koristi tokom prolećnog dela priprema 2018.godine kod trenera Miroslava Đukića.

Uz naznaku da je ovo samo početak mukotrpnog rada i velikog zalaganja i ulaganja, Armin je debitovao za prvi tim 18. februara tekuće godine u utakmici 23. kola SLS.

"Mnogi dečaci sanjaju da jednog dana zaigraju za prvi tim Partizana, mnogo njih i ne dosanjaju taj san, a ja sam ga eto ostvario sa sedamnaest godina", počinje svoju priču Armin Đerlek:

"Hvala šefu Đukiću na ukazanom poverenju i šansi da zaigram od prvog minuta. Ujedno bih se zahvalio i saigračima koji su me u svakom trenutku bodrili na terenu".

Bilo je dosta članova porodice i prijatelja na utakmici u Lučanima. Mnogi su ispratili meč preko televizije, ali su pre svega veoma srećni da je još jedan njihov sugrađanin zaigrao za Partizan.

"Nisam licenciran za Evropu, ali predamnom je tek vreme. Nemam ni osamnaest godina i na meni je da pre svega zaslužim da budem standardan igrač u crno-belom dresu. Samo su dobre partije put uspeha, a rad i odricanje putokaz za dobre igre i napredak, posle sve dođe samo od sebe", završava Armin Đerlek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

1 h

U fokusu

Vidi sve