Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.02.2018.

17:50

Milan ide na kineski Ebay, vlasnici bankrotirali

Vlasnik Milana Jonghong Li je bankrotirao, a njegova imovina bi mogla na Taobao, kinesku verziju portala Ebay, pišu italijanski mediji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Milan ide na kineski Ebay, vlasnici bankrotirali
Getty images

O Kinezu koji je za 740 miliona evra aprila prošle godine okončao eru Silvija Berluskonija u klubu, već se pisalo u "Njujork Tajmsu" i "Il Sole Oru", a priča je bila slična - nema para.

Ipak, poslednji izveštaji koje iznosi "Korijere dela Sera" su najlošiji do sada.

Naime, kompanija Žuhai Žongfu procenjena na 60 miliona evra je prodata na aukciji da bi se isplatili bankarski dugovi. Jonghong Li je pod istragom i u Kini jer je holding kompanija Šenžen Đi Ande navodno mesecima prikrivala sopstveni bankrot.

Aprila prošle godine je kupio Milan, koristeći pozajmicu od fonda Eliot menadžmenta, a sad ima naznaka da Li ne može da isplati tu pozajmicu. Zbog toga kineskog vlasnika mogla čeka i tužba nekoliko banaka, a imovina koju ima bi mogla na aukciju.

Korijere dela Sera piše da je Li imao "svega" 100 miliona evra sopstvene imovine kada je preuzimao Milan, dok je 300 miliona platio posredstvom spomenutog fonda i još 340 preko ofšor kompanija.

Sva je prilika da nije bio solventan u trenutku kupovine Milana jer je za Žuhai Žongfu presuda o prodaji stigla još februara prošle godine, ali je odložena zbog žalbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve