Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.02.2018.

09:46

Hajduk slavio na Maksimiru, sudija "MVP"

Fudbaleri Hajduka savladali su Dinamo 1:0 na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju i vratili draž borbi za titulu.

Izvor: AK

Autor: AK

Hajduk slavio na Maksimiru, sudija
Foto: Screenshot/YouTube/Best HD Sport

Splićani su slavili spornim golom Franka Ohandza u 52. minutu, a "junak" meča je po ko zna koji put bio sudija.

Tihomir Pejin je minut pre vođstva gostiju prevideo igranje golmana Hajduka Letice rukom van kaznenog prostora, za šta osim indirektnog udarca ide i crveni karton.

Odmah u narednom napadu Hajduk stiže do gola odluke, koji je bio poklon Dinamove odbrane. Dok su se Lešković i Livaković pokušavali dogovoriti ko će ići na loptu, Ohandza dolazi iza leđa defanzivca i gura loptu u nebranjenu mrežu.

Dvanaest minuta pre kraja sudija je oštetio žestoko i Hajduk. Iako se napadač Dinama Sudani s obe ruke naslonio na defanzivca Lolesa u kaznenom prostoru "Bilih", sudija je video samo posledicu tog duela, igranje rukom štopera Hajduka i svira penal za "Modre".

Međutim, pravda je bila na strani gostiju, Gavranović šutira pored gola. U samoj završnici sudija Pejin je dodatno zaludao dva tima.

Prvo je isključio trenera Hajduka Željka Kopića koji je protestovao što je Dumbija dobio samo žuti karton za obaranje Ohandze kao poslednji igrač odbrane u situaciji opasnoj po gol, a potom nije video odbojkaški potez levog beka Hajduka Andrea Fomičova.

Drugoplasirani Hajduk je i dalje u velikom zaostatku za liderom Dinamom, ali sada ima devet bodova manje, 14 kola pre kraja sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve