Nova vest
Fudbal

Petak, 19.01.2018.

19:15

Finansijska policija započela istragu protiv Intera

Italijanska finansijska policija, posle fudbalskog kluba Milan, započela je istragu i da li je bilo nelegalnih radnji u Interu 2013. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Finansijska policija započela istragu protiv Intera
Getty images

Tada je većinski paket "neroazura" kupio Erik Tohir.

Biznismen iz Indonezije je od Masima Moratija kupio 70 odsto akcija kluba, ali se istražuje poreklo 79 miliona evra koji su kompletirali Tohirovo preuzimanje Intera zbog sumnje u dokumentima oko dotoka novca.

Tohir je kasnije prodao 40 odsto akcija kineskoj kompaniji Suning koja je sada na čelu milanskog giganta, a očekuje se i da to uradi i sa preostalih 30 procenata.

Prethodno se Milan sumnjiči da je, prilikom predaje vlasti Silvija Berluskonija kineskom biznismenu Jonghong Liju, u Italiju prebačen ilegalni novac.

Oba kluba sa San Sira demantovala su bilo kakve tvrdnje oko nelegalnih radnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve