Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.01.2018.

18:51

7+ na Enfildu – Siti konačno pao!

Ekipa Liverpula pobedila je Mančester Siti sa 4:3 (1:1), u derbiju 23. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

7+ na Enfildu – Siti konačno pao!
Getty Images

Izabranici Pepa Gvardiole doživeli su prvi poraz ove sezone u domaćem šampionatu, pošto su prethodno na 22 odigrana meča imali skor od 20 pobeda i dva remija.

"Redsi" su uspeli da iskoriste neke katastrofalne greške u zadnoj liniji Sitija i time slome rivala.

Videli smo odličan meča na Enfildu, a posle 45 minuta igre na semaforu je bilo 1:1. Ekipa Jirgena Klopa veoma brzo je stigla do gola prednosti, pošto je Okslajd-Čembrlen sjajnim udarcem savladao Edersona.

Liverpul je nastavio da pritiska, ali ono što ih krasi cele sezone jeste manjak koncetracije u odbrani. Kod drugog gola loše su reagovali Gomeš i Karius, a Liroj Sane je postigao pogodak.

U nastaku meča – dominacija slavnog kluba, ali i povratak Sitija u kasnim minutima meča.

Čembrlen je poslao odličan pâs ka Firminu koji je dobio duel sa Stounsom i potom lepim udarcem savladao golmana Sitija. Samo dva minuta kasnije, nova greška u odbrani "Građana".

Otamendi je izgubio loptu na svojoj polovini terena, Salah ju je ukrao, potom poslao ka Maneu koji je preciznim šutem postigao gol za 3:1.

Nova greška ekipe Mančestera usledila je u 68. minutu. Ederson je loše ispucao loptu priliko izletanja sa gola, Salah je došao do lopte i lobovao golmana za delirijum na tribinama i veliku prednost "Redsa".

Ipak, Liverpul je ponovo umalo ispustio veliku prednost. Bernardo Silva je u 84. minutu smanjio na 4:2, a potom je Gindoan u nadoknadi vremena uneo nemir u redove ekipe Jrigena Klopa, 4:3.

Aguero je do kraja meča imao dve šanse, ali nije uspeo da donese veliki bod Sitiju.

Ekipa Pepa Gvardiole i dalje se nalazi ubedljivo na prvom mestu Premijer lige sa 15 bodova više od Junajteda (utakmica manje), Liverpula i Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve