Nova vest
Fudbal

Subota, 13.01.2018.

11:17

Ben: U Zvezdi zbog Milojevića

Novo pojačanje Crvene zvezde El Fardu Ben rekao je da je to što ga je tražio trener Vladan Milojević bilo presudno da potpiše za crveno-bele.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Ben: U Zvezdi zbog Milojevića
Foto/YSS

Dosadašnji napadač Olimpijakosa, fudbaler kojeg je šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević već trenirao u Grčkoj, pojačao je konkurenciju u Zvezdinom napadu.

Ugovor je potpisan na dve i po godine, pa će Ben biti obavezan Zvezdi do leta 2020. godine.

"Milojevića znam iz Grčke. Mnogo mi je pomogao dok sam bio na pozajmici u Panioniosu. Načinio je od mene boljeg igrača i zato sam i rekao da je to što me on želi bilo bitno u odluci da dođem. Ako uspemo da ponovimo ono što smo uradili u Grčkoj biće veoma, veoma dobro za sve nas.Dopada mi se, jako je dobar trener", rekao je Ben.

Ben je ovdašnjoj javnosti postao poznatiji od prošlog leta kada je igrao protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ja sam napadač, a za napadače je najbitnije da postižu golove, a u tome sam dobar. Imam dobru tehniku, a takođe volim da asistiram saigračima. Može se reći da sam kompletan igrač, ali meni je najbitnije da postižem golove. Navijači su mi od letošnje utakmice u Beogradu slali dosta poruka. Govorili su da sam dobar igrač i to je jako važno za jednog fudbalera kad te navijači vole. Nadam se da ću biti bolji iz utakmice u utakmicu u dresu Zvezde. Srećan sam jer mogu da kažem da su to najbolji navijači u Srbiji, a takođe mislim da su jedni od najboljih na svetu".

Francuski fudbaler, pored trenera Milojevića, poznaje još neke igrače iz tabora crveno-belih.

"Znam neke igrače, pogotovo iz Francuske. Znam Le Taleka, znam Kangu, čuo sam i za Boaćija. To znači da su ti igrači dobri jer ih znaju ljudi i van Srbije. Jako je važno imati tako dobre igrače pogotova kada igrate Ligu Evrope. Važno je imati dobar tim. Le Talek i ja smo iz istog grada. Pričali smo i rekao mi je da je jako dobar tim, da su svi kao porodica. Za mene je to jako bitno, da sam u klubu koji je kao jedna porodica koji će mi dozvoliti i pomoći da napredujem. Važno je biti baš u takvom klubu. Le Talek mi je sve najlepše rekao o gradu. Beograd je jedno neverovatno mesto. Jako je lepo čuti sve te stvari pre nego što dođete u neki novi klub".

Dvadesetosmogodišnji napadač prvu zvaničnu utakmicu u crveno-belom dresu odigraće 13. februara, kada će Zvezda, u šesnaestini finala Lige Evrope, na ugostiti ekipu CSKA iz Moskve.

"Utakmica protiv CSKA jako je bitna za nas. Naravno da želimo da pobedimo, a ako budemo igrali dobro to znači i da imamo dobar tim. Bilo bo dobtro da prođemo dalje, ali moramo da se fokusiramo i na domaće prvenstvo. Tako da je ova utakmica važna i za Ligu Evrope i za prvenstvo".

Za kraj, bivši fudbaler Olimpijakosa, imao je posebnu poruku za navijače Crvene zvezde.

"Hvala svim navijačima na podršci, ona sziže već dosta dugo, slali ste veliki broj poruka. Nadam se da ću vam uzvratiti za tu podršku. Nadam se da ćete nas podržavati kao što uvek to činite. Srećan sam što sam fudbaler Crvene zvezde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve