Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.12.2017.

15:00

Mesi sprema "Orlove"? Baza kod Kalinjingrada

Fudbaleri Srbije boraviće u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjingrada tokom Svetskom prvenstva u Rusiji 14. juna – 15. jula 2018. godine

Izvor: AK

Autor: AK

Mesi sprema
Foto: Getty images

Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta od aerodroma "Hrabrovo" u Kalinjingradu, kao i na oko 25 minuta od centra Kalinjingrada, odnosno stadiona "Kalinjingrad Arena" gde će Srbija da igra drugi meč u okviru Grupe E protiv Švajcarske (22. jun).

Prvi susret na SP u Rusiji "Orlovi" igraju 17. juna u Samari protiv Kostarike, a poslednji duel u grupi je na programu 27.juna u Moskvi, gde nas očekuje susret sa Brazilom.

"Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripreme. Uvereni smo da će igraći imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji", rekao je sportski direktor reprezentacije Goran Bunjevčević.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste.

Radi se o mestu različitih običaja, arhitekture, kulture evropske i ruske koje zajedno žive u harmoniji. Grad je većim delom smešten u borovoj šumi, izlazi na baltičko more.

Hotel "Falke rezort" u kome će biti smeštena reprezentacija Srbije lociran je na uzvišenju, na 400 metara od obale mora, a okružen je lepom prirodom, parkom i borovom šumom. Glavna hotelska zgrada je dizajnirana u stilu zamka iz pruske ere.

"Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati, nalazi se u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju", kaže Bunjevčević.

Od Kalinjingrada nisu preterano udaljeni Samara (čarter let 2:30h), a posebno Moskva (1:45h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve