Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.12.2017.

09:00

Evropska Zvezda može da bira, a sada se i pita

Gol Ričmonda Boaćija u 84. minutu večitog derbija prošle srede bio je dovoljan da jesen iza Crvene zvezde bude gotovo savršena.

Izvor: B92

Autor:B92

Evropska Zvezda može da bira, a sada se i pita
crvenazvezdafk.com

Daleko od toga da izostanak pobede nad večitim rivalom Partizanom (1:1, 0:0), pa i poraz, može da baci senku na neverovatne rezultate koje je ekipa Vladana Milojevića ostvarila od 29. juna 2017. godine. Ipak, eventualna pobeda na stadionu u Humskoj svakako bi bila trešnjica na vrhu crveno-bele torte – koja je obeležila sigurno najuspešniju polusezonu u novijoj istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba.

Računajući sva tri takmičenja – Superligu, Kup Srbije i Ligu Evrope – Crvena zvezda odigrala je 38 mečeva, upisala 27 pobeda, osam remija i svega tri poraza, postigavši pritom 81 pogodak, uz samo 18 primljenih.

Posle tačno 25 godina obezbeđeno je proleće u Evropi, kroz bitke sa Arsenalom, BATE Borisovim i Kelnom, jesenja titula osvojena je sa devet bodova viška u odnosnu na upravo crno-bele, dok su rutinske partije u Kupu donele plasman u četvrtinu finala.

Primarni i osnovni cilj jeste nova titula šampiona države, odmah s njim tu je i san o duploj kruni, ali je, isto tako, u mislima svih na Marakani i duel sa moskovskim CSKA u borbi za osminu finala Lige Evrope.

Sve pobrojano stavlja Zvezdu u poziciju koja joj je pomalo i strana jer joj prihodi, koji zajedno sa sponzorima, nagradama i profita od prodaje igrača, premašuju 20.000.000 evra – otvaraju mogućnost da se dosta komotnije ponaša na tržištu, ali i da, što je donekle i važnije, čuva ono što ima i oko toga pravi tim za put ka toliko željenoj Ligi šampiona.

Kompetan tekst našeg Nemanje Đorđevića pročitajte u našoj rubrici TEME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve