Nova vest
Fudbal

Petak, 08.12.2017.

15:00

Crvena zvezda se vratila tamo gde joj je i mesto

Izvor:

Autor:

Crvena zvezda se vratila tamo gde joj je i mesto
StarSport

Pre nešto manje od šest meseci, Crvena zvezda započela je novu sezonu, kao nikada ranije u sedamdesetdve godine dugoj istoriji, sa novim trenerom, novom filozofijom i starim ciljevima.

Posle bolnog kraja prethodne takmičarske godine, crveno-beli su predvođeni Miodragom Grofom Božovićem bili na putu da odbrane pehar šampiona Srbije, a čekalo ih je i finale nacionalnog Kupa, međutim – jedan meč sve je promenio.

Poraz u večitom derbiju, poraz na 'krovu' protiv Voždovca, a potom i u borbi za utešni trofej, takođe od najvećeg rivala...

Euforiju i spokoj u redovima Zvezde zamenili su tuga i nemir, crnogorski stručnjak podneo je ostavku, dok se najtrofejniji srpski klub još jednom našao na novom početku sa istim duhovima – duhovma prošlosti.

Zajedno sa Božovićem otišla je i nekolicina igrača, kao i sportski direktor Blažo Raosavljević, ali je zadržano nekoliko važnih igrača ekipe, da bi, ispostaviće se, ključni potez uprava kluba sa stadiona Rajko Mitić povukla dovođenjem Vladana Milojevića na čelo struke.

Nekadašnji igrač i trener mlađih kategorija crveno-belih se posle uspešnog vođenja Čukaričkog, dokazivanja na klupi Omonije, odnosno Panioniosa nekako nametnuo kao logičan izbor, iako nije bilo lako vratiti ga u Beograd. Posebno imajući u vidu da je klub za koji je nekada igrao u Grčkoj doveo do plasmana u Evropu.

Ono što se u četvrtak uveče odigralo na popularnoj Marakani protiv Kelna, pred više od 50.000 vatrenih navijača, produkt je upravo gospodina Milojevića, koji je, zajedno sa pomoćnikom Milanom Kosanovićem i stručnim štabom, 'naterao' igrače da svaku njegovu zamisao sprovedu u delo za mesto u istoriji kluba, Lige Evrope i evropski fudbal na Marakani posle tačno dve i po decenije.

Deluje zaista neverovatno šta je četrdesetsedmogodišnji stručnjak za manje od pola godine uspeo da uradi u Crvenoj zvezdi, uspevši da iz temelja izgradi karakter fajterske, takmičarske ekipe. Modernog tima koji može da isprati i parira protivniku, ali da ga i nadtrči i napadne u svakom trenutku kada za tako nešto postoji prilika.

Ipak, jedna stvar se posebno ističe, ali krenimo redom...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve