Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.12.2017.

18:00

Čekala je 25 godina – Zvezda u 1/16f Lige Evrope!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su u nokaut fazu Lige Evrope, pošto su u poslednjem kolu grupe H pobedili Keln sa 1:0.

Izvor: PT

Autor: PT

Čekala je 25 godina – Zvezda u 1/16f Lige Evrope!
StarSport

Klub iz "Ljutice Bogdana" posle 25 godina posta uspeo je da se plasira u plej-of evropskog fudbalskog takmičenja.

Izabranici Vladana Milojevića dobro su krenuli meč, međutim ništa lošiji nisu bili ni gosti iz Nemačke.

Prvu priliku imali su igrači Kelna i to u 13. minutu. Sorensen je šutirao glavom, ali lopta nije bila upućena jako prema golu, pa je Borjan to lako odbranio.

Samo minut kasnije i Jojić je imao priliku, ali je njegov šut takođe završio u naručju Milana Borjana. Kako Keln nije iskoristio dve solidne prilike, usledila je kazna na drugoj strani.

Krstičić je sjajno centrirao sa leve strane, a Srnić preciznim udarcem levom nogom savladao Horna.

Posle samo pet minuta od datog gola, crveno-beli su imali novu šansu. Boaći je bio usmaljen u napadu, ali je uspeo da doda loptu do Kange. Vezni igrač Zvezde šutirao je iz prve, ali je njegov pokušaj završio u rukavicama golmana.

Do poluvremena Keln je pretio preko Miloša Jojića. Bivši igrač Partizana šutirao je veoma dobro, ali je lopta pogodila spoljnu stranu gola. Sa rezultatom 1:0 otišlo se na pauzu, 1:0.

U nastavku meča Zvezda je umrtvila tempo igre, što se ispostavilo kao pravi potez. Keln nije imao ozbiljnu priliku u drugom poluvremenu, pa je tako Zvezda zasluženo pobedila.

Klub iz "Ljutice Bogdana" postao je prvi klub u istoriji koji je uspeo da iz prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, prođe u nokaut fazu drugog po rangu evropskog takmičenja.

Veliki uspeh za Zvezdu, ali i srpski fudbal, koji će po prvi put u istoriji imati dva predstavnika u plej-ofu evropskog takmičenja.

II poluvreme

KRAJ Crvena zvezda plasirala se u šesnaestinu finala Lige Evropa. Zvezda je pobedila Keln sa 1:0! Strelac gola bio je Slavoljub Srnić u 22. minutu.

91' Velika prilika za Ričmonda Boaćija. Zvezdin igrač izaošao je 1 na 1, ali je promašio sve. Još samo malo do kraja meča.

90' Počeo je devedeseti minut. Na terenu je totalna ofanziva Kelna, pa tako Zvezda ima dosta prilika za kontranapade. Igraće se još pet minuta.

85' Još samo malo ostalo je do kraja meča. Crveno-beli čuvaju prednost veoma dobro. Do kraja meča ostalo je još od 5-9 minuta.

82' Zvezda igra dosta bolje u drugom delu ovog poluvremena. Šutirao je Boaći, ali je lopta završila u naručju Horna.

78' Gejlor Kanga pokušao je sa 20-tak metara. Šutirao je solidno, ali lopta je završila iznad gola.

LONDON Ekipa Arsenala ne želi da stane sa golovima. Postižu svoj šest na meču sa BATE iz Borisova. Strelac Eleneni.

70' Ritam utakmice je u drugom poluvremenu dosta opao. Zaslugu za to ima Zvezda, koja je umrtvila tempo meča. To im svakako odgovora i sigurno da je to želja trenera Milojevića.

63' Keln je ponovo zapretio. Žirasi je šutirao, ali je Borjan veoma dobro to obranio. Zvezda se mnogo povukla i to ne valja, pošto do kraja meča ima još nekih 30-tak minuta.

59' Ričmond Boaći našao se u duelu sa Sorensenom, posle čega je pao na zemlju. Svi na stadionu su tražili faul, ali sudija Mejden nije dosudio faul.

57' Prvi put u drugom polvuremenu vidimo nešto agresivniju igru domaćih igrača. Međutim, nedostajao je završni pâs.

54' Veoma dobra prilika za goste. Osako je bio sâm unutar 16 metara, ali na Zvezdinu sreću šutirao je pored leve stative.

LONDON Ekipa Arsenala vodi sa 4:0 u Londonu. Na tom meču sve je bilo rešeno posle prvih 40-tak minuta igre, a sada ekipi iz Borisova preti pravi potom na Emirejtsu.

50' Keln je izveo korner sa desne strane. Rauš je centrirao, a uz dosta sreće lopta je došla do Borjana. Zvezda čeka kontranapade. Zvanično – Na stadionu "Rajko Mitić" ima čak 51.364 ljudi.

46' Drugo poluvremen krenulo je napadom Crvene zvezde. Ekipa Vladana Milojevića pokušava sa leve strane da dođe do gola Kelna.

I poluvreme:

POLUVREME Fudbaleri Crvene zvezde vode posle prvih 45 minuta u Beogradu. Zvezda je iskoristila prvu pravu akciju i postigla gol.

LONDON Fudbaleri Arsenala vode sa 3:0 u Londonu protiv BATE! Drugi gol postigao je Volkot, dok je treći postigao Džek Vilšir. Ovo su sjajne vesti za Zvezdu.

38' Zvezda se povukla posle postignutog gola i čekaju kontra-napade. Keln je ponovo zapretio preko Klemensona, ali lopta nije bila dovoljna jaka da bi Borjan imao više problema.

34' Ekipa Kelna imala je solidnu priliku. Miloš Jojić oduzeo je loptu na sredini terena i pokuša sâm da završi akciju. Ipak, njegov šut pogodio je spoljnu mrežu Borjanovog gola.

27' Nova prilika za Zvezdu. Boaći je bio usamljen u napadu, ali je ipak pronašao Kangu koji je šutirao slabo. Lopa je završila u naručju golmana Horna.

22' GOOOOOOOOOL, Slavoljub Srnić je strelac!! Krstičić je sjajno prošao po levoj strani, potom poslao loptu Srniću, a ovaj levom nogom poslao loptu u gol!! Zvezda vodi sa 1:0!

16' Uzvratila je Crvena zvezda preko Damijena Le Taleka. Kanga je centrirao, a štoper Zvezde šutirao glavom pored gola.

14' Miloš Jojić bio je u prilici za Keln. Na sreću Zvezde, lopta nije bila opasna, ali se Jojić nalazio u odličnoj situaciji da postigne gol.

13' Keln je zapretio posle prekida. Sorensen je šutirao glavom, međutim Borjan je lako to odbranio.

LONDON Fudbaleri Arsenala poveli su protiv BATE, strelac u 11. minutu bio je Debiši.

8' Zvezda je nešto agresivnija od protivnika. Ipak, obe ekipe dosta greše prilikom predaje lopte, pa tako nismo videli nijednu opasnu akciju.

4' Igra se dosta na sredini terena. Zvezda ima posed lopte, ali u prvih nekoliko minuta bez većih uzbuđenja na terenu.

1' Utakmica je krenula, prvi napad imaju fudbaleri Kelna.

21.02 Na južnoj tribini, navijači Kelna napravili su veliku bakljadu. Dok je na severu Zvezdina koreografija.

20.59 Za B92 pričao je Slobodan Marović, član čuvene generacije iz 1991. godine. Više pročitajte u tekstu Marovića za B92: Oprezno, Nemci su Nemci.

20.44 Pogledajte i "Kolaps kod zapada zbog navijača Kelna (VIDEO)".

20.40 Na stadionu se nalazi i Dejan Radonjić koji je dobio ogromne ovacije od strane navijača.

20.30 Navijači Kelna zauzeli su pola juga. Takođe, ima ih i na zapadu... Tenzije su na tribinama, ali za sada je sve mirno.

20.15 "Šta god da se desi, oni su za mene junaci, doveli su Zvezdu gde jesu", reči su Vladana Milojevića pred meč decenije za crveno-bele.

20.03 "Ekipe imaju podjednake šanse, nema favorita. Ako nam se pruži šansa, bićemo spremni da je ugrabimo. Igrači su svesni koliko će ovo biti važna utakmica za nas", rekao je trener Kelna pred ovaj meč.

19.50 Bez mnogo iznenađenja u startnoj postavi Crvene zvezde. Raduje što je u prvih 11 Jovičić koji će doneti potrebnu čvrstinu na sredini terena.

19.30 Kako javlja naš reporter, na autoputu je ogromna guzva, kola jedva da se pomeraju. Podsećamo, kapije stadiona zatvaraju se pola sata ranije, odnosno u 20.35.

19.15 Crveno-beli su poslednji put dočekali evropsko proleće 1992. godine kada su branili titulu prvaka Evrope, savladavši Panatinaikos golom Siniše Mihajlovića, ali to nije bilo dovoljno za pokušaj odbrane 'ušatog'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

651 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve