Nova vest
Fudbal

Petak, 01.12.2017.

18:55

Put od 7.000 kilometara – "Orlovi" preleću Rusiju

Da je Rusija velika zemlja, vidi se i pogledom na kartu. A koliko je velika videće i fudbaleri Srbije dok budu putovali zbog utakmica u grupi E na Mundijalu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Put od 7.000 kilometara –
Foto: Wikimedia Commons/NordNordWest

"Orlovi" na Svetskom prvenstvu prvu utakmicu igraju protiv Kostarike u Samari 17. juna. Od Beograda do Samare ima oko 2.340 kilometara.

Navijači koji bi uživo da gledaju reprezentaciju Srbije će samo do Samare, ukoliko ne idu avionom preći blizu 3.100 kilometara.

Srbija drugu utakmicu igra Kaljiningradu 22. juna protiv Švajcarske. Kaljiningrad je od Samare avionom udaljen 1.870 kilometara, da bi treći let od Kaljiningrada prema Moskvi bio najkraći, tek 900 kilometara.

U zavisnosti od toga kada Srbija završi učešće na Mundijalu, put bi mogao dodatno da se produži. U najmanju ruku, "Orlovi" će preleteti još 1.690 kilometara u povratku iz Moskve do Beograda pa će čitav put iznositi ukupno 6.800 kilometara.

Svi u Srbiji žele da "Orlovi" prođu grupu, pa da njihov let dodatno potraje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve