Nova vest
Fudbal

Petak, 01.12.2017.

13:30

ANKETA: Sastavite grupu Srbiji

Euforija pred žreb za Svetsko prvenstvo sve je jača i od 16 časosva ćemo saznati sa kim će Srbija igrati u Rusiji naredne godine.

Izvor: B92

Autor:B92

ANKETA: Sastavite grupu Srbiji
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Posle osam godina odsustva sa velikih takmičenja, papirić sa imenom reprezentacije Srbije naćiće se u kuglicama koje će izvlačiti jedan od najboljih engleskih napadača svih vremena Gari Lineker, odnosno po mišljenju mnogih najbolji igrač svih vremena – Dijego Armando Maradona.

Fudbalski savez Srbije predstavljaće predsednik Slaviša Kokeza, zajedno sa vršiocem dužnosti selektora Mladenom Krstajićem i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem.

Trideset jedna nacionalna selekcija, uz domaćina, raspoređena je u četiri različita šešira, prema renkingu na listi Svetske fudbalske federacije FIFA, a 'Orlovi' se nalaze u četvrtom.

'Zbornaja' će kao organizator automatski biti postavljena na čelo A grupe, dok će ostale selekcije biti raspoređene od grupa B do H.

Nijedna od grupa neće imati reprezentacije iz iste konfederacije, osim Evrope, pošto će svaka imati po dve članice UEFA.

Srbija neće moći da se sastane sa Nigerijom, Australijom, Japanom, Marokom, Panamom, Južnom Korejom i Saudijskom Arabiju, a sve ostale mogućnosti dolaze u obzir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve