Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.11.2017.

14:23

Zvezda posle preokreta savladala hrabri Čukarički

Fudblaeri Crvene zvezde pobedili su Čukarički u 18. kolu Superlige Srbije sa 2:1.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda posle preokreta savladala hrabri Čukarički
StarSport

Prvi gol na meču je dao Petar Mićin u 41. minutu, izjednačio je sa bele tačke Ričmond Boaći u 58. minutu, a Boaći je u 69. postavio i konačan rezultat za pobedu Zvezde.

Čukarički je daleko bolje otvorio utakmicu. Posle greške Krstičića već u desetoj sekundi se Ovusu našao u prilici, ali je Borjan na vreme istrčao, uklizao i ispravio grešku saigrača.

Jedanaest minuta kasnije nova odlična šansa za Ovusua koji šutira preko gola. Zvezda je tokom prvih pola sata igre uglavnom čuvala loptu i pretila iz prekida, ali je Čukarički bio daleko opasniji jer je u kontre kretao sa po pet igrača i često širio linije Zvezdine odbrane.

Međutim, timu sa Banovog brda je falio završni pas i ideja u završnici i golova sve do 41. minuta nije bilo. Mićin je tada ostao nebranjen u kaznenom prostoru. Kajević je uputio loptu na bok za Jovanovića, ovaj iz trka ubacio po zemlji, lopta le "legla" na nogu Mićinu i Čukarički je poveo.

Zvezda u nastavku kreće znatno bolje i agresivnije. U igru je ušao Srnić umesto Gobeljića, a crveno-beli su dobili na ubojitosti u napadu. To je rezultovalo i dobrim prilikama za Pešića koji je u 50. minutu propustio odličnu priliku. Loptu mu je sa tri metra od gola skinuo Belić, a već u narednom napadu stopostotnu priliku propušta i Babić glavom.

Usledile su dve čudne situacije. Prvo Mićin pada u kaznenom prostoru Zvezde, sudija Dejan Santrač mu daje žuti karton zbog simuliranja, da bi već u narednom napadu Jovanović u svom kaznenom prostoru vukao Pešića za dres, pa je Pešić iznudio penal.

Iskoristio ga je Boaći i Zvezda je izjednačila. Od tog trenutka crveno-beli su uspostavili kontrolu igre, a Čukarički nije bio ekipa koja je istrčala na teren u prvom poluvremenu.

Do kraja je još jednu nesmotrenost odbrane kaznio Boaći kada je ostao neometan na petercu. Loptu je pre toga u kazneni prostor glavom ubacio Rodić, a do Boaćija je takođe glavom doturio Srđan Babić.

Zvezda posle pobede u gostima ima 49 bodova i drži prvo mesto ispred Partizana koji ima 42.

II poluvreme

90+3 KRAJ. Zvezda je sačuvala 2:1 i pobedila.

90'
Milijaš centrira, Pešić kolenom udara loptu, Belić refleksno reaguje i lopta se od prečke odbija van gola. Linijske sudije su potom signalizirale i ofsajd.

88' Nekoliko pokušaja Čukaričkog. Šutirao je Docić sa 25 metara, lopta je zakačila jednog igrača Zvezde i otišla uvis pa je moglo da bude vrlo opasno po gol Borjana.

85' Šutirao je i Srnić, ali bez opasnosti po gol Čukaričkog. Nezanimljiva igra bez pravih prilika u poslednjih petnaestak minuta.

80' Šutira Mićin sa dvadeset metara, prvi pokušaj neke od ekipa posle drugog gola Zvezde.

75' Mnogo žutih kartona u nastavku je podelio sudija Dejan Santrač, čak osam. Tri su dobili fudbaleri Zvezde, pet igrači Čukaričkog.

68' GOOOOOOOOL! Na pravom mestu se u pravo vreme našao Ričmond Boaći. Duga lopta na stranu za Rodića, Rodić glavom ubacuje do Babića koji je takođe pokušao glavom probao, lopta je stigla do zaboravljenog Boaćija koji se namestio i sa nekoliko metara pogodio za 2:1.

62' Zvezdu je osokolio izjednačujući gol, sve opasnije napada, priliku za bolje dodavanje i opasnu priliku Pešića je propustio Boaći, a potom ga je lopta iz slobodnog udarca Krstičića pogodila u ruku.

58' GOOOOOOOOL! Boaći sa bele tačke poravnava na 1:1!

57' Penal za Zvezdu odmah posle slične situacije u suprotnom šesnaestercu!
Pešić pada u šesnaestercu Čukaričkog posle centaršuta Donalda, a sudija Santrač pokazuje da je to jedanaesterac. Skrivio ga je Jovanović naivnim startom nad najboljim strelcem Superlige.

56' Mićin dobija žuti karton zbog simuliranja. Ušao je u kazneni prostor pao posle duela sa Babićem, a Santrač mu pokazuje karton.

55' Srnić je uneo potrebnu energiju u napadu Zvezde koja igra ubojitije na bokovima. Otvara se i više prostora za Kangu na sredini.

51' Već u narednom napadu sreća čuva gol Čukaričkog. Čak tri igrača su bila blizu lopte koja je upućena u kazneni prostor. Najbliži je bio Babić koji je glavom šutirao pored gola.

50' Neverovatnu priliku propušta Pešić! Loptu ubačenu na peterac prihvata i sa dva, tri metra uspeva da mu odbrani Belić.

47' Zvezda od starta drugog poluvremena menja formaciju jer je umesto Gobeljića ušao Srnić pa će igrati sa tri igrača napred, a igra se agresivnije jer crveno-beli pokazuju veću želju da dođu do ranog gola u nastavku.

I poluvreme

47' Rodić u novoj šansi. Centirao je Gobeljić sa desnog boka Pešić je ispred Rodića napravio prostor, ali Rodić glavom gađa daleko iznad gola i propušta novu šansu za svoj tim.

44' Dobra prilika za Zvezdu. Prekid, centaršut, loptu prihvata Rodić u kaznenom prostoru Čukaričkog ali se u gužvi dobro snašao golman domaćih koji je posle pokušaja Rodića pokupio loptu ispred Pešića.

41' GOOOOOOOOOOL! Mićin daje gol, Čukarički vodi 1:0! Dobro je na sredini povukao Kajević, prosledio je brzu loptu po zemlji do Jovanovića koji je iz trka sa desne strane centirao. Loptu je prihvatio Mićin i "otvorio stopalo" za vođstvo Čukaričkog.

33' Kanga do ivice kaznenog prostora prosleđuje loptu Pešiću, a ovaj iz okreta šutira ka golu Čukaričkog. Njegov pokušaj brani Belić, a već u narednom napadu se istakao i Borjan koji je odbranio pokušaj Jovanovića.

31' Šutira Petar Mićin iz daljine, lopta ide pored gola. Prethodno je iz slične pozicije pokušao i Donald na drugoj strani.

26' Centirao je Krstičić iz kornera, loptu je isprva uhvatio Belić, ispustio je ali Zvezdini prvotimci nisu iskoristili šansu. Crveno-beli stvaraju najbolje šanse posle prekida. Na drugoj strani, Čukarički dobro igra kontre.

22' Babić kao i Ovusu desetak minuta ranije promašuje fantastičnu šansu za svoj tim. Kanga je sa desne strane ubacio u kazneni prostor loptu posle prekida, ona je doletela do Babića koji je prihvatio i lansirao iznad prečke Čukaričkog.

20' Svoj udarac je oprobao i Mičel Donald iz slobodnog udarca, ali to lako brani Belić.

17' Šutira i Gobeljić iz daljine. Zvezda ne uspeva da priđe kaznenom prostoru Čuke, pa se njeni igrači za sada zadovoljavaju pokušajima van šesnaesterca protivnika.

11' Ovusu promašuje sa sedam metara najbolju šansu na utakmici do sada! Čukarički igra dobru transformaciju iz odbrane u napad, lopta sa desne strane ide na peterac, lopta dolazi do Ovusua koji sam šutira preko gola Zvezde. Golman crveno-belih Milan Borjan ljuti se na saigrače jer nisu zatvorili svoj kazneni prostor.

9' Čukarički kreće u obećavajući napad sa petoricom igrača, lopta dolazi do Ovusua na levom boku, ali na kraju bez ozbiljnije opasnosti jer centaršut Ovusua zaustavljaju u odbrani Zvezde.

7' Šutirao je Boaći sa tridesetak metara i u sedmom minutu prvi pokušaj fudbalera Crvene zvezde da se ugrozi gol protivnika.

1' Već u prvom minutu dobra prilika za Čukarički! Loša povratna lopta Krstičića, Stojković ne uspeva da je zaustavi i ona dolazi do Ovusua, ali Borjan uspeva da istrči i ukliza pravovremeno i spreči gol šansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

442 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve