Nova vest
Fudbal

Petak, 24.11.2017.

18:29

"Zbog terorizma sam želeo da napustim fudbal"

Nemački reprezentativac Matijas Ginter otkrio je da je posle dva terorostička napada u kojima se našao bio blizu odluke da završi igračku karijeru.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty Images

Igrač Borusije igrao je na utakmici Nemačke i Francuske kada je opre dve godine ispred stadiona u Parizu izvršen teroristički napada u kojima je 130 ljudi izgubilo život.

U istom mesecu bio je u sastavu Nemačke kada je susret protiv Holandije morao da bude otkazan jer je uoči utakmice otkriveno da je na stadionu u Hanoveru planiran teroristički napada.

Takođe, u aprilu ove godine, bio je u autobusu Borusije Dortmund, kada je uoči utakmice protiv Monaka eksplodirala bomba koja je nanela povredu šake saigraču Marku Bartri.

Sedeo sam kod kuće i odjednom shvatio koliko sam još uvek u šoku. Pomislio sam kako je najbolje rešenje da prestanem da igram fudbal. Nekoliko dana o tome sam razmišljao", rekao je 23-godišnji Nemac i zaključio:

"Odlučio sam da neću dozvoliti da odustanem od onoga što najviše volim, a to je fudbal. Istina je da se više ne osećam 100% sigurno kada izađem iz kuće, ali svestan sam da se ne mogu jednostavno zatvoriti u četiri zida." istakao je Ginter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve