Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.11.2017.

23:22

Crno-beli: Za klub, navijače, Srbiju!

Fudbaleri Partizana oduševljeni su plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope, prvi put posle 13 godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Crno-beli: Za klub, navijače, Srbiju!
Foto: StarSport

Crno-beli su pobedom nad Jang Bojsom 2:1 u Humskoj osigurali drugo mesto u Grupi B kolo pre kraja.

Partizan je slavio pogocima Leandrea Tavambe početkom prvog i Ognjena Ožegovića početkom drugog poluvremena, oba glavom.

"Važno je da smo pobedili, da njje bilo situacija kojih smo se plašili. Ovo je pobeda za klub, za navijače, za Srbiju", rekao je štoper Bojan Ostojić.

Tavamba je doneo Partizanu 1:0 u 12. minutu posle centaršuta Marka Jankovića.

"Utisci su fenomenalni. Zasluženo, sjajna podrška, glava je još vruća. Drago mi je zbog svih u klubu, dugo smo radili za ovo. Igrali.smo pametno, nismo išli grlom u jagode. Bilo je još šansi za golove", rekao je Janković.

Švajcarci su izjednačili brzo, u 25. minutu, da bi u 53. meč rešio Ognjen Ožegović posle fantastičnog proigravanja mladog Danila Pantića.

"Dugo smo ovo čekali, napravili smo veliku stvar. U fudbalu se golovi daju i nameštaju, nadam se da će biti još asistencija. Pritisak je bio veliki, a protivnika na žrebu ne biramo", istakao je Pantić.

Partizan će grupnu fazu LE završiti 7. decembra mečom sa Dinamom u Kijevu, a u slučaju pobede crno-beli bi mogli da žreb čekaju i kao prvoplasirana ekipa.

Žreb za nokaut fazu je 11. decembra, a utakmice su na programu 15. i 22. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve