Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.11.2017.

10:00

Dan D za Humsku – evro proleću preti i general

Fudbaleri Partizana dočekuju ekipu Jang Bojsa u četvrtak uveče (21:05h) u Humskoj, u najvažnijem meču za crno-bele u dosadašnjem delu sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Dan D za Humsku – evro proleću preti i general

Srpski šampion dva kola pre kraja grupne faze Lige Evrope ima dva boda više od Švajcaraca, pa bi pobedom izborio plasman u nokaut fazu takmičenja.

Tako bi Partizan prvi put posle 13 godina igrao u Evropi i tokom prolećnog dela sezone.

"Videćemo se i 14. februara", optimistično je najavio trener crno-belih Miroslav Đukić konferenciju za medije uoči prvog meča šesnaestine finala LE.

Na startu grupne faze Partizan je osvojio bod u Bernu (1:1), gde su oba gola postignuta u prvih 15 minuta susreta. Crno-beli su poveli preko Marka Jankovića u 11, ali je već u 14. izjednačio Kristijan Fasnaht.

Uoči revanša obe ekipe su u odličnoj formi, Partizan je u seriji od sedam pobeda, te 11 mečeva bez poraza, dok su Bojsi u protekla dva vikenda osvojili četiri boda u susretima sa direktnim konkurentima u borbi za titulu u Švajcarskoj Bazelom (1:1) i Cirihom (2:1).

"Za našu ekipu, a posebno za mlađe igrače, izazov je da budu uspešni u ovakvoj atmosferi", rekao je trener "dečačića" Adi Hiter.

Kvota da će Partizan slaviti uz gol Tavambe je 5,00. Pogledajte sve MOZZART kvote za specijalne igre na Partizan - Jang Bojs.

Upravo ta atmosfera najviše brine domaćina. Dan uoči meča u Hagu je na doživotnu robiju osuđen bivši general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, jedan od glavnih aktera melosa srpske navijačke tribine.

A Partizan je jedna od "omiljenih" mušterija UEFA kada su u pitanju kazne. Ukoliko "grobari" na bilo koji način pruže podršku Mladiću, crno-beli bi i u slučaju pobede lako mogli da ostanu bez mesta u Evropi, ne samo ove, već i sledeći sezona.

"Pozivamo navijače da ne pominju naše generale, niti nešto slično. Daleko bilo da pobedimo i obezbedmo dalje takmičenje u Ligi Evrope, a budemo izbačeni zbog nekih povika, taj udarac ne bismo izdržali", apelovao je na "pomoć" navijača direktor kluba Miloš Vazura.

Kvota da će Partizan večeras slaviti je 2,70! Pogledajte sve MOZZART kvote za utakmicu u Humskoj.

Što se tiče terena, u centru pažnje su dva imena, Partizan će biti oslabljen neigranjem svog najboljeg fudbalera Zorana Tošića, dok je jedan od glavnih aduta Bojsa bivši crno-beli Miralem Sulejmani.

"Sigurno je da je Tošić kvalitetan igrač, ali tu su (Marko) Janković i (Leandre) Tavamba koji imaju mnogo ofanzivnih kvaliteta i zbog toga mislim da smo slične ekipe", rekao je Hiter i osvrnuo se i na svog partizanovca, "Ne mislim da nekoga treba posebno da motivišem, a tako ni njega (Sulejmanija, još jednom ću posebno razgovarati sa njim, ali očekujem da pruži dobru partiju".

Đukić će imati problem da nadoknadi izostanak Tošića, prethodnih nedelja jednog od najboljih igrača tima. Očekuje se da na njegovo mesto "uskoči" Sejduba Suma.

Najskuplje pojačanje u istoriji Partizana je slabo igrao u poslednjim utakmicama, pa mu je ovo idealna, a po mnogima i poslednja šansa da opravda uložen novac i ispuni očekivanja navijača.

Izostankom Tošića ključni igrač tima bi trebalo da bude Marko Janković, koji je postigao tri gola na poslednja dva meča, a pošto bi pobeda mogla da reši sve neodoumice u vezi sa daljim plasmanom, a u poslednjem kolu u Beograd stiže Dinamo Kijev, jasno je da će Đukić morati da igra ofanzivno.

Zbog toga je realno očekivati u startnoj postavi obojicu napadača, Leandrea Tavambu i Ognjena Ožegovića, sa nešto povučenijom ulogom za Kamerunca, koji bi svojom visinom i snagom mogao da bude zadužen za razbijanje odbrambenog bedema Jang Bojsa ispred kaznenog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve