Nova vest
Fudbal

Subota, 18.11.2017.

20:29

PL: Vratili se Pogba i Ibra, Junajted preokrenuo

Mančester Junajted savladao je Njukasl Junajted u poslednjem subotnjem meču 12. kola Premijer lige – 4:1 (2:1).

Izvor:

Autor:

PL: Vratili se Pogba i Ibra, Junajted preokrenuo
Getty images

'Crveni đavoli' su dozovlili 'Svrakama' da rano stignu do vođstva, ali su onda u potpunosti preuzeli kontrolu i potpuno zasluženo upisali osmi trijumf u sezoni.

Osim dobre i lepršave igre, Žoze Murinjo i navijači tima sa Old Traforda imaju i još dva razloga za slavlje – jer su se na teren posle dužeg vremena vratili Pol Pogba i Zlatan Ibrahimović, a Francuz je pritom bio najbolji pojedinac susreta sa asistencijom i pogotkom.

Nije dobro krenulo po domaće, pošto su gosti sa severa Engleske poveli u 14. minutu preko Dvajta Gajla. Deandre Jedlin je probio po desnom krilu i poslao loptu po zemlji na penal, odakle je najbolji strelac Njukasla šalje iza leđa Davida de Hee.

Međutim, nije Junajted zbog toga menjao plan, već je samo malo pojačao pritisak i agresivnost, da bi u poslednjih osam minuta igre u prvom delu stigao do totalnog preokreta.

Najpre je Pogba u 37. divno 'promešao' čuvara na desnom boku i poslao idealan centrašut na drugu stativu, odakle Entoniju Marsijalu nije bilo teško da zatrese mrežu.

Devet minuta kasnije, nešto slično uradio je i Ešli Jang na kontra strani, a Kris Smoling bio u 'ulozi' Marsijala za mir na pauzi.

Nastavili su domaći u istom ritmu, da bi Pogba u 54. minutu golom proslavio prvi meč još od osmog septembra – posle lepe asistencije Markusa Rašforda.

Dvadeset minuta pre kraja susreta sve je i definitivno bilo gotovo, kada je Romelu Lukaku zakucao loptu pod prečku sa desetak metara za overu trijumfa.

U samom finišu susreta šansu je dobio i Zlatan Ibrahimović, na oduševljenje svih na krcatom 'Teatru snova'. Mogao je Ibra, koji je uspeo da se oporavi od kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta za svega šest meseci, da postigne i gol – u svom stilu, makazicama – ali je daleko važnije da portugalski menadžer ima još jednu, sjajnu opciju u napadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve