Nova vest
Fudbal

Petak, 17.11.2017.

18:17

Venger: Ako ne pobedite, sve ću vas pobiti

Derbi severnog Londona između Tottenhama i Arsenala igra se u subotu, a menadžer 'Tobdžija' smatra da će njegov tim razuveriti kritičare.

Izvor: SM

Autor: SM

Venger: Ako ne pobedite, sve ću vas pobiti
Foto: Getty images

Francuz je izneo jedan od ključnih problema Arsenala za kojeg nastupaju igrači koji nemaju jednaku strast prema klubu kao njihovi prethodnici.

Upravo o tome govorila je Arsenalova legenda Li Dikson koji je ispričao kako su ga pre njegove prve utakmice protiv Totenhema suigrači pretili ukoliko dođe do poraza na derbiju severnog Londona. O tome je i govorio Venger pred utakmicu s 'Pevcima'.

"Li Din je vrlo strastvena osoba pa me ne čudi što je i o ovoj temi pričao u tom tonu. Ipak, čini mi se, ako je to jedini način za mentalnu pripremu pred utakmicu, onda je najbolje da kažem igračima: Ako ne pobedite, sve ću vas pobiti! Bićete smaknuti", rekao je Venger koji u motivaciji igrača radije koristi manje agresivne metode:

"Ne čini mi se ispravnim vešati ljude na zidove i tako ih pokušati motivisati Treba pronaći drugačiji način, to je teško, ali u tom je tajna pobeđivanja. Treba balansirati između samopouzdanja i pritiska, opuštenosti i tenzije, a kod svakog igrača reakcija će biti drugačija, kao i svake ekipe. Zato je važno prilagođavanje mentalitetu ekipi i pojedinaca."

Venger je upitan iz kritike koje su sve češće upućene na njegovu adresu, posebno nakon prošle sezone gde je Arsenal propustio da se plasira u Ligu šampiona.

"Osvojili smo FA kup i imali 75 bodova na kraju pa mislim da možemo reći da je sezona bila uspešna, iako smo po prvi puta ostali bez Lige šampiona. Uvek o nama donose neke konačne presude, ali u životu se sve stalno menja i ništa nije konačno. Zato ćemo našim nastupima promeniti mišljenje koje ljudi imaju o nama, počevši sa utakmicom protiv Totenhema", zaključio je menadžer 'Tobdžija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve