Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.11.2017.

12:50

Amerikanci predlažu – Svetsko prvenstvo gubitnika

Fudbalska federacija Sjedinjenih Američkih dražava ima u planu održavanje turnira sledeće godine u kom bi učestvovale selekcije koje se nisu domogle Mundijala.

Izvor:

Autor:

Amerikanci predlažu – Svetsko prvenstvo gubitnika
Getty images

Kako prenosi ugledni ESPN, FF SAD želi da u saradnji sa kompanijom 'Soccer United Marketing', koja je zadužena za tamošnju nacionalnu ligu, organizuje turnir istog leta kada će se 32 najbolje selekcije sveta boriti za titulu vladara planete na 21. FIFA Svetskom prvenstvu.

Među potencijalnim učesnicima, osim domaćina, spominju se nacionalni timovi Italije, Holandije, Gane, Čilea, Grčke, Bosne i Hercegovine...

Za sada nije jasno da li će turnir uopšte biti organizovan, ili će to biti samo serija prijateljskih utakmica, ali je veliko pitanje da li će bilo ko od nabrojanih saveza uopšte i razmatrati opciju učešća, pošto i sama ideja deluje dosta degradirajuće, a pritom je MLS liga uveliko u toku u to vreme.

Takođe, posebno vodećim evropskim i svetskim selekcijama, sigurno neće biti do nadmetanja u isto vreme kada se njihove kolege i rivali spremaju za najveći događaj u svetu sporta.

Jedna od ideja jeste i da se samim prisustvom ovih reprezentacija privuku i sami učesnici Mundijala, posebno oni s američkog kontinenta, kako bi upravo u SAD odigrali prijateljske utakmice pre odlaska u Evropu, odnosno na sâm Završni turnir.

Ipak, sve ovo deluje dosta nerealno u formatu turnira, dok su prijateljski mečevi svakako mogući i bez 'američke organizacije'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve