Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.11.2017.

17:39

"Imamo 30, 40 igrača koji lako mogu na Mundijal"

Nemačka će naredne godine biti jedan od favorita za osvajanje, odnosno odbranu titule svetskog prvaka.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty Images

U tim bi mogao da se vrati Mario Gece koji je Argentincima pre tri godine dao pobedonosni gol, a za taj sastav je gotovo siguran Toni Kros.

Upravo Kros je pun samopouzdanja kada je reč o njegovom nacionalnom timu. Mladi i neiskusni, Nemci su u potpuno izmenjenom sastavu otišli na Kup konfederacija ove godine i osvojili ga, a Svetsko prvenstvo je sasvim druga priča.

"Imamo hijerarhiju zasnovanu na igrama i svako bi mogao da zasluži mesto u nacionalnom timu svojim dobrim partijama. Imamo dobre alternative, oko 30, 40 igrača koji bi lako mogli da idu na Svetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je Kros, prenosi Dojče Vele.

Selektor Nemačke Joakim Lev će morati da izabere 23 igrača, a za sada kroz prijateljske utakmice postepeno skraćuje spisak.

Nemci su u kvalifikacijama pobedili u svih deset utakmica u grupi C. Imali su gol razliku +39 (43:4) u grupi u kojoj su igrali protiv Severne Irske, Češke, Norveške, Azerbejdžana i San Marina.

Pre četiri dana su odigrali nerešeno sa Englezima 0:0, a u utorak uveče igraju protiv Francuza koji su ranije u prijateljskom meču pobedili Vels sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d