Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.11.2017.

16:00

Debakl "Azura" – kraj ili početak?

Fudbaleri Italije dobili su jak šamar od Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo 2018, šamar koji bi mogao/morao da probudi fudbal na Apeninima.

Izvor: B92

Autor:B92

Debakl
Foto: Getty images

Kao četvorostruki prvak sveta Italija je uvek svrstavana među favorite na velikim takmičenjima, zbog 14 uzastopnih nastupa na mundijalima "Azuri" su uvek smatrani "jakim“, međutim, konačno je razbijen i taj mit.

Od 2006. godine i titule u Nemačkoj, Italija je bila sve osim ozbiljnog pretendenta na titulu, izuzev finala EURO 2012. nijednom nije imala sastav dovoljno atraktivan da privuče pažnju poput nekih drugih selekcija, ali je uvek bila "glavna" bez obzira što se redovno mučila da zabeleži dobar rezultat.

Međutim, višegodišnje oslanjanje na blistavu prošlost se konačno žestoko obilo o glavu "Azurima" kojima je trenutno najmanji problem što će propustiti planetarnu smotru u Rusiji narednog leta.

Italija mora da krene ispočetka, poput Nemačke pre 10-15 godina, da gradi novu fudbalsku kulutru, stvara novi stil, rađa nove fudbalske zvezde, jer u aktuelnom sastavu nema nijedne. Nema igrača koji je sposoban da jednim potezom reši meč, a danas su takvi najpotrebniji.

To je bio i ključni faktor eliminacije Italije u baražu za Mundijal u Rusiji, jer u 180 minuta žestoke i tvrde borbe "Azurima" je nedostajao upravo pojedinac koji lucidnim potezom može da razbije "vikinški" bunker.

Više u našoj temi Debakl "Azura" – kraj ili početak?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d