Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.11.2017.

10:42

Selektor Švedske se iznervirao: Ibra je prošlost!

Selektor Švedske Jane Anderson iznervirao se posle pobede nad Italijom zbog toga što mediji očekuju da vrati Zlatana Ibrahimovića u tim za Svetsko prvenstvo

Izvor: AK

Autor: AK

Selektor Švedske se iznervirao: Ibra je prošlost!
Foto: Getty images

Šveđani su se plasirali na Mundijal posle 12 godina pauze, posle grupe u kojoj su se sjajno nosili sa Francuskom i izbacili Holandiju, "Azure" su šokirali u baražu.

Međutim, švedska javnost se ipak nada da će u Rusiji u timu biti i najbolji strelac selekcije svih vremena Ibrahimović, iako se on penzionisao prošlog leta posle EURO.

"Ovo je neverovatno. Taj fudbaler je prestao da igra za Švedsku pre godinu i po dana, a mi i dalje govorimo o njemu. Moramo da pričamo o velikim igračima koje imamo u ovom timu, bar tako verujem. Imamo mnogo heroja. Malo sam se poremetio jer smo očigledno veoma srećni zbog rezultata", rekao je Anderson.

Švedska je sa Ibrahimovićem u timu retko išla na velika takmičenja, a na ona na kojima je bila, nije se proslavila.

"Kada je Ibrahimović bio ovde, igrali smo drugačiji stil fudbala. Imajući u vidu to da je on odlučio da napusti reprezentativni fudbal, on je veliki šampion, ali smo morali da se adaptiramo i nađemo novi stil", dodao je selektor Švedske.

Po njegovim rečima, Švedska je protiv Italije pokazala da je jaka kao tim.

"Ovo je bila demonstracija jačine nas kao grupe. Veoma sam srećan, ali pre svega zbog ovih igrača. Ovo je, za mnoge, verovatno bila poslednja šansa da se plasiraju na Svetsko prvenstvo", rekao je Anderson.

Ibrahimović je proslavio plasman svojih doskorašnjih saigrača na SP njihovom timskom slikom na svom Tviter profilu uz poruku: "We are Zweden".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve