Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.11.2017.

23:00

Điđi u suzama – kraj blistave karijere u plavom

Legenda italijanskog fudbala Đanluiđi Bufon neće igrati na fudbalskom "svetom gralu" naredne godine u Rusiji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Điđi u suzama – kraj blistave karijere u plavom
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Italiju je eliminisala Švedska golom Johansona u prvom meču kod kuće, na San Siru Šveđani nisu primili gol i ostavili su jednog od najvećih golmana svih vremena u suzama.

Bufon bi na Mundijalu u Rusiji branio sa punih 40 godina. I dalje je jedan od najboljih, a da je i jedan od najvećih

"Nije mi žao zbog mene, žao mi je što nismo uspeli da uradimo nešto što bi svima u Italiji toliko značilo. To je jedina žal koju osećam i koja sigurno neće proći. Vreme prolazi i sve je tako kako jeste. Žao mi je što je poslednja zvanična utakmica bila neuspeh da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekao je Điđi za Rai odmah posle utakmice i potom dodao da italijanski fudbal svejedno ima budućnost.

"Nismo nikoga potcenili jer oni koji igraju ove utakmice znaju kako da zaustave ovakve ekipe. Vratiti se posle gola zaostatka je teško, a mi nismo igrali najbolje što smo mogli. Manjak energije i lucidnosti da bismo dali gol. Jedan gol je odlučio, kada boli onda osećate deo krivice", objasnio je Bufon.

Italijani su po njegovom mišljenju tvrdoglavi, ponosni i posle teških padova će smoći snage da se opet uzdignu. Jedino njega više neće biti na golu jer će ga među stativama verovatno zameniti imenjak Donaruma dok Bufon posle 175 utakmica u plavom dresu ide u zasluženu legendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve