Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.11.2017.

16:42

"Menadžeri više ne sastavljaju reprezentaciju"

Goran Bunjevčević, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, oštro je kritikovao "neprijatelje" reprezentacije koji konstantno kritikuju.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsportphoto

Bunjevčević je reagovao na naslove određenih medija koje je FSS okarakterisao kao "u najmanju ruku nekorektne, ružne, zlonamerne i tendeciozne, sa ciljevima koji sigurno ne doprinose dobroj atmosferi u srpskom fudbalu".

"Izgleda da nekome, ne bih rekao mnogima, ali da pojedincima smeta što se reprezentacija Srbije plasirala na SP u Rusiji. I ne samo to, smeta im i što mlada reprezentacija ima odlične rezultate u grupi. A osporavali su Đorovića, koliko se sećam takođe. Mlađe kategorije su opet veoma uspešne", rekao je Bunjevčević.

On je istakao da se od prvog dana uprava srela sa "opozicionim stranama".

"Rezultati sada izgleda više nisu važni. Do pre godinu dana svi su govorili kako nemamo šta da tražimo u kvalifikacijama, da ćemo opet ostati bez plasmana na veliko takmičenje, a sada je sve to nevažno. Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije. Zbog toga smo, između ostalog, postigli zapažene rezultate u poslednjih godinu i po dana. U FS Srbije ne postoji haos, ne postoji privatizacija, niti bilo šta od onoga što se u negativnom kontekstu pojavljuje u javnosti. Rezultati su očigledno merilo uspeha ili neuspeha samo kad ih nema. Oni koji žele, sigurno nas neće destabilizovati. Nastavićemo da radimo, zato što za razliku od mnogih, mi ipak imamo rezultate koji stoje iza nas".

Zbog čega se FS Srbije opredelio za azijsku turneju?

"Mislimo da je politika Saveza za utakmice protiv Kine i Južne Koreje bila da nastupe zabeleže pre svega mladi igrači i da tim potezom obezbedimo njihovo igranje za Srbiju u budućnosti. Da se ne dogodi novi slučaj Marka Arnautovića. Debitovali su Sergej, Veljković… Velika je stvar za srpski fudbal što će oni i momci poput njih sigurno biti oslonac nacionalnog tima u narednih deset godina. Debitovaće najverovatnije i Radonjić koji takođe ima veliki potencijal. Očigledna je bila naša namera da promenimo sastav, mnogi od onih koji su igrali u kvalifikacijama došli su umorni i povređeni, pa su opet bili maksimalno na raspolaganju. Da li je možda trebalo da ih držimo povređene u timu. Da li bismo onda izbegli zlonamerne spekulacije? I još jedna vrlo važna činjenica. Savez je od ove turneje zaradio mnogo. I zbog toga možemo da budemo apsolutno zadovoljni", zaključio je Goran Bunjevčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve