Nova vest
Fudbal

Petak, 10.11.2017.

20:53

Johanson šokirao Italiju, Šveđani bliži Mundijalu

Fudbaleri Švedske pobedili su Italiju na domaćem terenu "Friends arene" sa 1:0 u prvom meču baraža za odlazak na SP.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Johanson šokirao Italiju, Šveđani bliži Mundijalu
Getty Images

Rusija se posle prvog meča i po rezultatu ali i po prikazanoj igri čini bliža selekciji Švedske koja je istini za volju do pobede došla uz malo sreće.

Jedini gol za Švedsku je dao Jakob Johanson u 61. minutu. Šutirao je i lopta se od noge De Rosija odbila u gol. On je ušao kao izmena samo četiri minuta ranije i pokazao se kao odlično rešenje i u napadu, ali i povremeno u odbrani.

Iskoristio je odbitak, šutirao je iz prve sa ivice kaznenog prostora, a lopta je od noge Barzaljija otišla iza leđa Đanluiđija Bufona.

Švedska i Italija revanš meč baraža igraju u ponedeljak u Milanu na stadionu San Siro.

Meč su Šveđani otvorili energično i nagovestili da će napadati. Međutim, prvu ozbiljniju šansu stvaraju Italijani. Po levoj strani je prošao Darmijan, centrirao a Belotiju je malo falilo da glavom zatrese mrežu.

Toivonen i Forsberg su uglavnom u prvom poluvremenu bili pokretači akcija domaće ekipe, na drugoj strani je to bio Verati, ali većih uzbuđenja nije bilo do 37. minuta kada se istakao Đanluiđi Bufon.

Berg je po boku u kaznenom prostoru gurnuo loptu pored Kjelinija ali je Bufon prvo istrčao, a onda kada se lopta odbila do Toivonena Bufon je i skinuo loptu s noge u vrlo opasnoj situaciji za Italijane.

Italijani su u drugom poluvremenu krenuli nešto agresivnije mada se često činilo kao da žele da sačuvaju 0:0. To se prekida golom Johansona.

Od tog trenutka je Italija zaigrala bolje, a Darmijan je pogodio i okvir gola u 70. minutu kada su "Azuri" bili najbliže izjednačenju. Do kraja se rezultat nije menjao, Švedska se uglavnom u italijanskom maniru dobro branila i sačuvala dragocena tri boda pred revanš u Milanu.

II poluvreme

90+5 KRAJ! Pokušavali su i Insinje i Imobile, lopta je išla ili preko, pored i svuda gde nisu zamislili italijanski igrači. Italija je imala svojih šansi, ali je Švedska uspela da se odbrani i pobedi.

88' Ofsajd Imobilea, posle oštrog centaršuta po zemlji. Švedski igrači se odlično postavljaju u odbrani i na dvadesetak metara od gola je neretko i po osam ili devet igrača u žutim dresovima.

84' Šveđani sada igraju poput Italijana. Čuvaju gol prednosti i tri boda, čekaju kontre, a ako ne trče po bokovima trude se da što više zadrže loptu na polovini Italije.

76' Umesto Veratija, ulazi Insinje, a Italija preti iz prekida.

70' Odlična šansa za Darmijana koji pogađa okvir gola i odbija se van. Olsen je ostao ukopan u mestu, ali lopta nije htela u gol.

65' Johanson igra odlično. Stigao je Kandrevu i sklonio loptu. Darmijan igra solidno po levoj strani, a Italijani pokušavaju da pritisnu zadnju liniju protivnika.

61' GOOOOOOOOOOL! Johanson šutira sa ivice kaznenog prostora, a lopta se od noge De Rosija i vara Bufona za 1:0. Momak koji je ušao samo četiri minuta ranije uspeva da postigne vrlo važan gol uz malo sreće.

57' Nema mnogo prilika, Italijani kao da čuvaju rezultat i vrebaju revanš. U igru za Švedsku ulazi Johanson.

50' Toivonen obara Bonučija, Italijani se žale ali ne dobijaju faul.

48' Italijani su na početku drugog dela igre nešto bolji. Jedna nesigurnost na golu Šveđana, rekacija Krafta, a onda i odličan udarac Kandreve. Italijani su bolje ušli u drugo poluvreme.

I poluvreme

45' Kraj prvog poluvremena: Šveđani su bili nešto bolji protivnik i izuzev šanse za Belotija, Italijani su uglavnom pokušavali da smire tempo.

37' Konačno malo uzbuđenja. Berg je gurnuo loptu pored Kjelinija, ali je Bufon dobro istrčao i odbranio. U nastavku akcije lopta dolazi do Toivonena, ali taman što je Toivonen hteo da zahvati loptu, s noge mu je skida Bufon i spasava gol Italije. Šveđani su tražili penal, jer je posle duela Bufona i Toivonena, igrač Švedske pao, ali je sudija Čakir odmahnuo rukom.

33' Osim pokušaja Lindelofa da istrči napred, Verati umiruje tempo, a njegova ekipa kombinuje na sredini. Šveđani koji deluju kao ekipa koja više želi pobedu, ali to još uvek ne pokazuje rezultatom.

25' Nova dobra šansa za Šveđane. Toivonen je još jednom odložio po zemlji loptu Forsbergu, koji je nešto izvan kaznenog prostora pokušao da je felšira u gornji ugao gola. Lopta je otišla preko, a Švedska je propustila priliku.

20' Odlična šansa za Švedsku ali i ofsajd Forsberga. Toivonen mu je prosledio loptu, Forsberg izašao sam ispred golmana, ali je sudija podigao zastavicu.

17' Verati uglavnom pokreće napade u ovih nekoliko minuta, ali od pokušaja Belotija nije bilo ozbiljnije šanse za Italiju.

14' Verati pokušava da proigra Kandrevu, ali mu lopta beži van igre.

8' Uzvratili su Šveđani uzvratili dobrom akcijom i udarcem Ola Toivonena koji je otišao pored stative italijanskog gola.

6' Fantastična šansa za Belotija! Promašio je glavom Beloti posle centaršuta Darmijana.

4' Prva prilika za Šveđane iz slobodnog udarca. Šveđani bolji na startu, pritiskaju zadnju liniju Italije pa Italijani u prvih pet minuta pokušavaju da iznesu loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve